Hirdetés

Hirdetés

Szabolcsi almából készít gyümölcslevet a Coca-Cola Magyarország

Szabolcsi alma

Szabolcsi alma

írta Nyéki Zsolt - A világ egyik legismertebb (ha nem a legismertebb!) italgyártó cége, a Coca-Cola ezentúl Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében termett almából, pontosabban annak sűrítményéből készíti sikeres termékcsaládját, Cappy Ice Fruit frissítő italokat.

Az első sűrítményszállítmányt kedd délután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke fogadta a multinacionális társaság dunaharaszti üzemében.

– Ez az üzlet annak a stratégiai együttműködésnek az eredménye, amelynek kiépítését a magyar kormány idén kezdeményezte a hazánkban működő multinacionális vállalatokkal. Megyénk a hazai almatermesztés központja, és a gazdálkodók sokszor szembesülnek piaci problémákkal, ezek enyhítésében jelentős lépés a Coca-Cola megrendelése – kommentálta lapunk kérdésére az első szállítmány átvételét személyesen figyelemmel kísérő Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

– Minden feldolgozó számára nagy lehetőség egy multinacionális vállalattal beszállítói kapcsolatba kerülni, hiszen a szigorú elvárások miatt magas technikai, technológiai színvonalat kell kiépíteni és üzemeltetni – értékelt ugyancsak a Kelet-Magyarországnak válaszolva Szigeti Zoltán, az Agrana-Juice Kft. ügyvezetője. Elmondta, a sűrítményt a rezisztens, vagyis a Re-programban termett almából készítik, és ebben az évben 7500 tonna, jövőre pedig ennek a duplája, 15.000 tonna almát dolgoznak fel a Coca-Cola Magyarországnak. A cég ebből az alapanyagból készíti az egyik legsikeresebb termékcsaládját, a Cappy Ice Fruit frissítő italokat, amelyek révén „Szabolcs aranya” Közép-Kelet-Európa számos más országába is eljut.

forrás: http://www.szon.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.