A 25 cukrászból és önkéntesből álló csapatok – összesen mintegy száz fő – 1221,6 méter hosszú csokoládés süteményt – a francia krémesfélét, mille-feuille-t – készítettek, ezzel 200 métert „vertek rá” a 20 évvel ezelőtti rekordra. A hivatalos mérés szerint a genfi expó területén „megépített” mérföldnyi sütikígyó tömege 4,2 tonnára rúgott.
A közel féléves előkészítő munkálatokban összesen 250-en vettek részt – mondta Gilles Desplanches, aki a rekorddal ünnepelte cukrászdája megnyitásának 25. évfordulóját. Az óriáskrémeshez 864 liter tejszínt, 576 liter tejet, 600 kiló lisztet, 432 kg vajat és 360 kiló csokoládét használtak fel. A mérések után a kígyót 30 ezer részre szeletelték és eladták.
forrás: http://mno.hu/etelesital/
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
18 hét 1 nap
2 év 11 hét
3 év 21 hét
3 év 22 hét
7 év 33 hét
8 év 14 hét
8 év 24 hét
8 év 23 hét
5 év 30 hét
8 év 27 hét