Hirdetés

Hirdetés

Tanyák áramellátásának támogatása - Tanyafejlesztési Program 2014.

Vidékfejlesztési Minisztérium

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet az alföldi tanyák, valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására a Tanyafejlesztési Program keretében. A pályázat kódja: TP-2-2014

A pályázat tárgya

A pályázat keretében tanyán élő magánszemélyek pályázhatnak maximum 5 millió forint támogatásra lakás céljára használt épületének ellátására, legfeljebb 3,5 kW névleges teljesítményű villamosenergia-termelésére alkalmas berendezés és belső fogyasztói hálózati berendezések támogatására.

A támogatás célja

Szociális alapú támogatás, a közcélú villamos-hálózati csatlakozással és sziget üzemű villamosenergia-termelő berendezéssel sem rendelkező tanyák lakás céljára használt épületének ellátására, legfeljebb 3,5 kW névleges teljesítményű villamosenergia-termelésére alkalmas berendezés és belső fogyasztói hálózati berendezések egyéni fejlesztéséhez.

Pályázók köre

Az a tanyán élő lakos jogosult, aki a jelen pályázati kiírásban meghatározott tanyás települések valamelyikén

  1. lakóhelye szerint a Rendelet hatálybalépését megelőző időponttól kezdve életvitelszerűen, tanyán él, (a lakcímkártya és a személyazonosító igazolvány másolatával kell igazolni, amelyet a pályázathoz elektronikusan mellékelni kell),
  2. a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint a saját, a házastársa, a testvére, valamely egyenes ági leszármazottja, egyenes ági felmenője, vagy a családi gazdaság tagjának tulajdonában van (30 napnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap – szemle vagy teljes másolatával – kell igazolni, amelyet a pályázathoz elektronikusan mellékelni kell),
  3. az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett tanyai lakás céljára használt épület sem közcélú villamos hálózati csatlakozással, sem sziget üzemű villamosenergia-termelő berendezéssel nem rendelkezik (nyilatkozni kell róla, amelyet a pályázathoz mellékelni kell).

A pályázat részletei

A keretösszege 100 millió Ft.

Pályázatot csak a pályázati kiírásban meghatározott tanyás települések valamelyikén élő pályázó nyújthat be.

Egy pályázó legfeljebb egy pályázatot nyújthat be.

Egy tanyára csak egy pályázat nyújtható be.

A megítélhető támogatás maximális összege projektenként legfeljebb 5 millió forint.

A támogatás mértéke az összes elszámolható költség legfeljebb 100%-a.

A pályázónak pályázati díjat nem kell fizetnie.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A megújuló energiaforrást felhasználó, valamint a mobil eszközt telepítő fejlesztések az értékelés során előnyt élveznek!

A pályázat keretén belül tanyának minősül a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 5. § 25. pontjában meghatározottak értelmében a település külterületén fekvő, legfeljebb 1 hektár nagyságú olyan földrészlet, amelyhez a föld mellett növénytermesztés és állattenyésztés, továbbá az ezekkel kapcsolatos termékfeldolgozás és terméktárolás céljára létesített lakó- és gazdasági épület, illetve ilyen épületcsoport is tartozik, vagy az olyan földrészlet, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanyaként szerepel.

A pályázat keretén belül megújuló energiának számít a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 3. § 45. pontja alapján a nem fosszilis és nem nukleáris energiaforrás (nap, szél, geotermikus energia, hullám-, árapály- vagy vízenergia, biomassza, biomasszából közvetve vagy közvetlenül előállított energiaforrás, továbbá hulladéklerakóból, illetve szennyvízkezelő létesítményből származó gáz, valamint biogáz).

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A pályázati adatlap kitöltése kizárólag elektronikus úton történhet.

Határidő: 2014. március 10.

További információ

Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet
1223 Budapest, Park u. 2.
Tel.: 1/362-8120; Fax.: 1/362-8104
dr. Hiller Márta
E-mail: mtpi@nakvi.hu

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

 

Pályázat tanyák lakóépületének villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására – Tanyafejlesztési Program 2014.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.