Hirdetés

Hirdetés

Őszi fahéjas szilvás gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 kg jó ízű, aromás alma, 1 kg magvaváló szilva, 1 kg kemény húsú, magvaváló őszibarack, 1,5 liter víz, 8-10 dkg cukor, 12 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj.

A vízbe belekeverjük a cukrot és a fűszereket, majd felforraljuk. A habját leszedegetjük. A gyümölcsöket megmossuk és kimagozzuk. Az almát és az őszibarackot vékony gerezdekre, a kimagozott szilvát félbe vágjuk.

A gyümölcsöket apránként a szirupba tesszük, pár percig főzzük, majd szűrőkanállal kivéve az előre elkészített, literes üvegekbe tesszük, ráöntjük a fűszeres szirupot és hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leöntjük, ismét felforraljuk, és ötpercnyi fövés után ráöntjük a gyümölcsre. Azonnal lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.

 

Megjegyzés: Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Gyümölcslevest úgy főzünk belőle, hogy a levét vízzel duplájára hígítjuk, és lisztes tejföllel behabarjuk. Csak a végén tesszük bele a gyümölcsöt.

Forrás: http://www.kertvarazsmagazin.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.