Hozzávalók: 1 kg jó ízű, aromás alma, 1 kg magvaváló szilva, 1 kg kemény húsú, magvaváló őszibarack, 1,5 liter víz, 8-10 dkg cukor, 12 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj.
A vízbe belekeverjük a cukrot és a fűszereket, majd felforraljuk. A habját leszedegetjük. A gyümölcsöket megmossuk és kimagozzuk. Az almát és az őszibarackot vékony gerezdekre, a kimagozott szilvát félbe vágjuk.
A gyümölcsöket apránként a szirupba tesszük, pár percig főzzük, majd szűrőkanállal kivéve az előre elkészített, literes üvegekbe tesszük, ráöntjük a fűszeres szirupot és hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leöntjük, ismét felforraljuk, és ötpercnyi fövés után ráöntjük a gyümölcsre. Azonnal lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.
Megjegyzés: Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Gyümölcslevest úgy főzünk belőle, hogy a levét vízzel duplájára hígítjuk, és lisztes tejföllel behabarjuk. Csak a végén tesszük bele a gyümölcsöt.
Forrás: http://www.kertvarazsmagazin.hu/
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
18 hét 1 nap
2 év 11 hét
3 év 20 hét
3 év 22 hét
7 év 33 hét
8 év 14 hét
8 év 23 hét
8 év 23 hét
5 év 30 hét
8 év 27 hét