Hirdetés

Hirdetés

Oligarchák, kistermelők és az EU - José Bové Magyarországon

Az Ökopolisz Alapítvány „Földet a helyi gazdáknak?” címmel október 3-án, szerdán 10:00 órakor nyilvános fórumot rendez, ahol José Bové EP képviselő Ángyán József volt államtitkárral és Szabó Rebekával, a Mezőgazdasági bizottság LMP-s tagjával beszélget a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-önrendelkezés európai uniós lehetőségeiről, valamint a földeket megszerző oligarchákról. A fórum helyszíne a Grund (Budapest, Nagytemplom u. 30).
A fórum után, 12.00 órakor a három előadó sajtótájékoztatót tart, amely után interjúk készíthetők.

José Bové 2009 óta az Európai parlament képviselője, a zöldpárti frakció tagja. Az Európai Parlamentbe az Europe Écologie listáján jutott be, amely a francia környezetvédő pártok koalíciója volt. Bové a francia kistermelők érdekeit és az egészséges élelmiszereket képviselő Confédération Paysanne, illetve a kistermelők nemzetközi mozgalma, a Via Campesina vezéregyénisége és a polgári engedetlenség módszerének meghonosítója, a génmódosított növények elleni állampolgári csoportok szervezője. Régóta küzd a gazdasági globalizációt képviselő szervezetekkel: a Kereskedelmi Világszervezettel és az élelmiszeripari óriáscégekkel. Ezért is bontott le társaival egy épülőfélben lévő McDonald’s éttermet 1999-ben a franciaországi Millau-ban. 
A Via Campesina 1996-ban vezette be a köztudatba az „élelmiszer-önrendelkezés" politikai koncepcióját. Eszerint minden népnek joga van az önálló agrár- és élelmiszerszektort szabályozó politikához, hogy egészséges élelmiszer-szükségletét helyi erőforrásokból tudja fedezni.

Megjelenésére számítunk!

Üdvözlettel:

Ökopolisz Alapítvány / Ecopolis Foundation

1068 Budapest, Felsőerdősor 12-14. III. emelet 3.
Tel: (00 36) 30 603 11 69
www.okopolisz.eu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.