Hirdetés

Hirdetés

A mezőgazdasági bizottság ellenzi a gyümölcsborok jövedéki adójának csökkentését

A bizottság tagjai szerint a gyümölcsbor jövedéki adójának mérséklése növelhetné a borhamisítás kockázatát a cukorfelhasználás megkönnyítése miatt.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagjai - pártállástól függetlenül - ellenezték a testület szerdai ülésén, hogy csökkentsék a gyümölcsborok jövedéki adóját Magyarországon.

Ezért a honatyák egyhangúlag támogatták Font Sándornak (Fidesz), a bizottság elnökének és Horváth Istvánnak (Fidesz), a testület alelnökének az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát.

Ez az indítvány a törvényjavaslatban megfogalmazottakkal szemben - amely gyakorlatilag nullára csökkentené - továbbra is fenn kívánja tartani a gyümölcsborok jövedéki adóját - mondta a Horváth István az MTI-nek.

Hozzátette: a módosítás alapvető indoka, hogy ne növekedhessen tovább a feketegazdaság aránya a borelőállítás területén. A gyümölcsbor jövedéki adójának mérséklése ugyanis  a cukorfelhasználás megkönnyítése miatt növelhetné a borhamisítás kockázatát nemcsak a módosító indítvány benyújtói, hanem a bizottság tagjai szerint is.

forrás: http://www.hirado.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.