Hirdetés

Hirdetés

Még nem okoz gondot a belvíz, de készülnek a vízügyi igazgatóságok

 

A napok óta tartó enyhe időjárás ellenére folyóink nagy részének vízjárásában csak kisebb változás történt, így továbbra is alacsony a mederteltség – írja az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) legutóbbi tájékoztatójára hivatkozva a Tolnai Népújság. Az OVF tájékoztatása szerint az országban sehol sem kellett belvízvédelmi készültséget elrendelni.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság február 16-án ugyan feloldotta a Duna teljes hazai szakaszára elrendelt hajózási zárlatot, de a kishajók, vízi sporteszközök és a csónakok közlekedése továbbra is tilos – írja a lap. A jégzajlás kezdetén beszedett hajózási jelek újbóli elhelyezése viszont a napokban elkezdődhet.

Az országban eddig sehol sem kellett belvízvédelmi készültséget elrendelni, a Vízügyi Igazgatóságok felkészültek, a belvíz elvezető rendszerek képesek az érkező vizeket fogadni, a szivattyútelepek pedig biztosítják azok befogadókba való átemelését – áll az OVF közleményében. Az önkormányzatokat viszont arra kérik, hogy lehetőségeikhez mérten gondoskodjanak a vízelvezető rendszerek tisztításáról, karbantartásáról.

Forrás: http://www.agromonitor.hu

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.