Hirdetés

Hirdetés

Jim Beam dédunokája whiskey-különlegességeket mutatott be

Új taggal bővült a Jim Beam hazai termékkínálata

Fred Noe, a bourbon whiskey-k legelismertebb nemzetközi szakértője, a Jim Beam Master Distillere (vezető párlatkészítője) tartott szerdán kóstolóval egybekötött előadást az ital készítésének kulisszatitkairól és legfrissebb trendjeiről a budapesti Hard Rock Café-ban.

A szakértő a már jól ismert ízek és aromák mellett bemutatta legújabb bourbonjét, a Devil’s Cut-ot is, amelynek elkészítése egy új technológián, a fahordók által felszívott whiskey-mennyiség kinyerésén alapul.

wh

Az első budapesti „Whiskey Akadémián” Fred Noe, a Jim Beam whiskey-k Master Distillere a világszerte kedvelt ital történetéről, hagyományairól is mesélt a magyar közönségnek, majd különböző párlatokat kóstoltatott a résztvevőkkel.  A szakértő előadásából fény derült arra is, hogy a nemes, kukorica alapú bourbon párlat attól válik az ízek és illatok páratlan kombinációjává, hogy a nedűt legalább négy éven át égetett tölgyhordóban érlelik, és nem kevesebb  mint 80 fokon párolják le.

A bourbon whiskey 1770-ben született meg, amikor először pároltak le kukorica whiskey-t, amelyet szenes tölgyfahordókban érleltek. A bourbon kizárólag az USA-ban állítható elő, minimum 2 évig érlelik, legalább 51%-ban kukoricából készül, ezen túl a tiszta víz az egyetlen hozzávaló, amely a borbuon whiskey-hez adható. A fentiek mellett az Egyesült Államokban törvény írja elő, hogy a bourbon whiskey-t csakis új, kiégetett belsejű tölgyfahordókban szabad tárolni, a használt hordók alkalmazása nem megengedett – hangsúlyozta előadásában Fred Noe. A fahordók kiégetett belsejéből a tárolás során különböző cukrok kerülnek az italba, amelyek hozzájárulnak a bourbon whiskey-re jellemző karamellás íz és aranybarna szín kialakulásához.

 

wh

„A bourbon whiskey napjainkban világszerte reneszánszát éli. Különösképp megnőtt az érdeklődés a legmagasabb minőségű, prémium kategóriás termékek iránt. Ennek hátterében az áll, hogy a fogyasztók ízlése az évek során egyre inkább szofisztikáltabbá vált, az ital kedvelői mára minőséget, komplexitást és az ízek igazi harmóniáját várják el egy bourbon whiskey-től. A prémium kategóriában a Jim Beam rendelkezik a legszélesebb, legkiválóbb minőségű termékportfólióval. „Büszkeséggel tölt el, hogy a ’70-es évek óta a Jim Beam bourbon-jei a legkeresettebb párlatok közé tartoznak. Éppen ezért arra törekszünk, hogy időről-időre egyedi, izgalmas italokkal színesítsük a palettánkat”– mondta el Fred Noe.

A Jim Beam kínálata eddig is számos exkluzív bourbont tartogatott az ínyenceknek, de a vállalat idén egy igazi különlegességgel bővítette portfólióját. Az Akadémián a már jól ismert White, Black, a valódi mézzel elegyített, négyéves érlelésű Honey vagy éppen a természetes feketecseresznye aromájú Red Stag kóstolók mellett lehullt a lepel a Jim Beam Devil’s Cut-ról is. Az új bourbon egy robosztus, telt ízű, igazán mély színű ital, amely egyediségét a Jim Beam által kifejlesztett új eljárásnak köszönheti.

Ennek során a hordó fája által felszívott italmennyiséget nyerik ki, majd ezt a mindezidáig elveszettnek hitt részt – amit a whiskey-készítők csak az „angyalok jussaként” emlegetnek – a folyamat végén hat éves Jim Beam bourbon whiskey-vel vegyítik, és 45% alkoholfokon palackozzák. Az eredmény egy minden eddiginél karakteresebb whiskey, amellyel immár héttagúra bővült a Jim Beam hazai termékkínálata.

forrás: http://www.elelmiszer.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.