Hirdetés

Hirdetés

Fehéroroszország hazánkon keresztül juttatná el termékeit az EU-ba

A mezőgazdasági együttműködési lehetőségek kiaknázásáról tárgyalt Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára Minszkben pénteken – közölte szombaton a szaktárca.

Az államtitkár részt vett a Magyar–Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság Minszkben rendezett harmadik ülésén. A bizottság kiemelten foglalkozott a magyar-belorusz mezőgazdasági együttműködés fejlesztésének kérdésével, és jegyzőkönyvben rögzítette az ezzel kapcsolatos feladatokat.

Megállapodtak arról, hogy folytatják a kétoldalú tárgyalásokat a mezőgazdasági együttműködési lehetőségek kiaknázására. Kardeván Endre felajánlotta a VM segítségét szakmai delegációk fogadására, üzleti partnerek megtalálásának elősegítésére, a magyar tapasztalatok átadására az állattenyésztés és növénytermesztés, valamint az állat- és növényegészségügy területén.

A tejtermelés támogatásának fontosságáról beszélt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy dabasi állattartó telep pénteki átadásán.

Magyarország természeti adottságai a mezőgazdasági termeléshez kiválóak, minden feltétel adott ahhoz, hogy minőségi élelmiszerekkel lássuk el az importra szoruló kínai gazdaságot – fogalmazott korábban Kardeván Endre államtitkár.

Híres a magyar szarvasmarha

A közlemény szerint az eddigi jó tapasztalatokra alapozva Fehéroroszország a tejelőszarvasmarha-tenyésztés fejlesztését magyar eredetű tenyészállat-állományra szeretné alapozni. Fehéroroszország a 2011–2015. évekre szóló mezőgazdasági fejlesztési programjának egyes elemeinek megvalósításában fontos szerepet szán Magyarországnak – teszik hozzá.

A kétoldalú tárgyaláson lehetséges együttműködési területként emelték ki a vetőmagtermesztést, a takarmánytermesztési és betakarítási technológia és technika korszerűsítését. A belorusz fél közös termékgyártáshoz magyar partnereket keres az Európai Unióba exportengedélyt kapott belorusz tejipari cégek számára.

forrás: http://mno.hu/mezogazdasag/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.