Hirdetés

Hirdetés

Zöld energia az arborétumban

 A beteg, öreg fák kivágásából és a fák és bokrok évről évre történő metszéséből képződött zöldhulladékot használhatja a Szarvasi Arborétum új, biomassza tüzelésű kazánokkal, valamint napkollektorokat is felszereltek. Két biomassza tüzelésű kazánt és hat négyzetméternyi napkollektort építettek a Szarvasi Arborétumban. A Békés megyei növényparkban lezajlott beruházás eredményeként évente 2,7 millió forinttal csökken az energiaköltség.

A fejlesztéssel az arborétum épületeiben a hőt és a meleg vizet októbertől földgáz helyett megújuló energiaforrásból biztosítják, jelentősen csökkentve a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét is. Az arborétum 82 hektáros természetvédelmi területén a beteg, öreg fák kivágásából, valamint a fák és bokrok évről évre történő metszéséből viszonylag nagy mennyiségű szilárd biomassza képződik, amely mostantól a nagy teljesítményű hasábfa és apríték tüzelésű kazánban hasznosulhatnak.

Forrás: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, beol.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.