Hirdetés

Hirdetés

Razzián keresik a kétes eredetű élelmiszereket

Hamarosan indulnak a szokásos élelmiszer-ellenőrző akciók. A hatóságok elsősorban a tojást, a sonkát és a húsokat vizsgálják. Az előző időszak nagy ellenőrzései látványos eredményt hoztak.

Nagyszabású ellenőrzések kezdődnek februárban a nagybani piacokon, húsvéthoz közeledve. Az egyik árus a Krónikának elmondta, tudni lehet, kivel van gond, a kereskedők pedig nem szeretik az ilyen kollégákat, mert társaiknak is problémát okoznak. Ha egy szabálytalankodó bekerül a piacra, az fokozottabb ellenőrzésekkel jár a helyen – tette hozzá.

Az idei vizsgálati terv már elkészült, a razzia húsvét előtti időszakban kezdődik, de nemcsak a nagybanin, hanem az áruházláncokban is. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt lmondta, előfordulhat, hogy importból olyan alapanyagok kerülnek be Magyarországra, így például sonka vagy tojás, amelyeknek kétes az eredete.

Már az előző időszak nagy ellenőrzései is látványos eredményt hoztak. A vizsgálatok hatására tisztult a piac, jóval kevesebb a külföldi átcsomagolt termék, lényegesen több a magyar élelmiszer, a kereskedelmi láncoknál pedig jóval több a beszállító magyar vállalkozók, cégek száma – mondta a politikus, aki hangsúlyozta, a kormányzat szándéka ezen tendenciák erősítése.

A tavaszi ünnep előtti razzia nemcsak a tojásra és a sonkára, hanem más termékekre, feldolgozott húsféleségekre is kiterjed majd – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

forrás: http://www.hirado.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.