Hirdetés

Hirdetés

Nulla Hulladék élelmiszerbolt hálózat nyílt Franciaországban

Forrás: http://greenprofit.hu
Szerző: Mónus Angéla 

csomagolás nélküli termékek boltja

Egy csomagolás nélküli „Nulla Hulladék” élelmiszerbolt hálózat bukkant fel pár hónapja Franciaországban. A Day By Day kiscég célja az, hogy maga az élelmiszer vásárlás a legeslegjobban környezetet kímélő legyen.

Alice Bigorgne volt marketingest Bea Johnson könyve, a Nulla Hulladék Otthon késztette arra, hogy feladja addigi életét és megnyissa szülővárosában, Lilleben az első Day By Day (Napról napra) boltot. Nemrég a negyedik üzletét nyitotta meg Franciaországban.

A Day By Day boltoknak 450 különböző élelmiszerterméke van, melyeket ömlesztve értékesítenek - ezeket üvegekben, dobozokban különböző tartályokban tárolják. Ahhoz hogy valaki vásárolni tudjon meg kell adni a pontos súlyt, értéket és hozott üvegbe, zsákba csomagolják. Ha kell akkor egy kanál kávét, vagy két darab fahéjat is adnak. Természetesen az árut csomagolás nélkül is el lehet vinni.

A csomagolás nélküli üzletben a termékek jóval olcsóbbak, mint a divatos marketekben. Ez a különbség akár a 40 %-t is elérheti, ráadásul jobb minőségűek is.

Ez a jelentős árkülönbség is felhívja a figyelmet arra, hogy legtöbbször nem a megvásárolt termék a drága, hanem a csomagolás. Természetesen ez nem csak a pénztárcánkat kíméli, hanem jelentős pozitív környezeti hatása is van bolygónkra. Kevesebb hulladék, kevesebb tájseb keletkezik a Földünkön.

Nem a hulladékok újrahasznosítására kell ösztönöznünk az embereket, hanem arra, hogy ne is keletkezzen hulladék.

Mónus Angéla 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.