Hirdetés

Hirdetés

A mezőgazdaságban is erősíteni kellene az innovációt

Új regionális innovációs stratégia (RISK) összeállításán dolgozik a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, szoros együttműködésben a Regionális Innovációs Ügynökséggel. Magyarországon a járműipar, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság és a turisztikai szolgáltatások területén lehetne leginkább erősíteni az innovációt.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács több mint tíz éve fogadta el a régió első és azóta egyetlen innovációs stratégiai programját, amelynek célkitűzései között szerepelt a regionális innovációs rendszer hiányzó intézményeinek kiépítése, a meglévők megerősítése, hálózatba szervezése, a vállalkozások innovációs teljesítményének fokozása, a magasabb hozzáadott értéket előállító tevékenységek kiemelt támogatása.

Az elmúlt években a célok egy része megvalósult, más feladatok viszont továbbra is megoldásra várnak, így az előrelépés érdekében egy új innovációs stratégia kidolgozása vált szükségessé. Az ennek előkészítése keretében tartott szombathelyi konferencián Rechnitzer János, a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a régióban innovációs szempontból sokat javult a helyzet, egyetemi bázisok, új kutatóhelyek jöttek létre. Az innovációban közreműködők számára nagyobb stabilitást adna, ha a jelenlegi egy százalékos szintről Magyarország a GDP legalább 2-2,5 százalékát fordítaná innovációs célokra. Magyarországon a járműipar, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság és a turisztikai szolgáltatások területén lehetne leginkább erősíteni az innovációt - idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Tanács elnökét.

Forrás: http://www.agromonitor.hu/index.php/videk/39-videk/5255-a-mezgazdasagban...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.