Hirdetés

Hirdetés

Medvehagymás tortellini salsa di nocival recept

Medvehagymás tortellini salsa di nocival
  • előkészület: 40 perc
  • főzés: 6 perc
hozzávalók 4 főre
  • 330 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg hámozott dió
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • reszelt juhsajt
  • 4 ek joghurt
  • medvehagyma
  • 25 dkg ricotta
  • só, bors
story

Legutóbb megszületett bennem az elhatározás, hogy a tészta készítése nem a víz forralásával, hanem liszttel és tojással, majd gyúrással fog elkezdődni. Megvettem a legjobb lisztet, amit találtam, így nem volt kit hibáztatnom kudarc esetén magamon kívül. A tortellinikészítés azóta tervbe volt véve, hogy februárban részt vettem a Peccati di Gola olasz séfjének tanfolyamán. Persze ami a tanfolyamon pofonegyszerűnek és gördülékenynek tűnt, az a valóságban ezer Szkülla és Kharübdisz közti lavírozást jelent a tésztagyúrástól a kis négyzetek kivágásán át a tortellinik formázásáig. De végül sikerült minden.
A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

elkészítés
  1. Legelőször készítsük el a tésztaalapot, úgy két órával a felhasználás előtt. Ne hazai lisztet használjunk, mert nem elég jó a minősége a tésztanyújtáshoz. Én a Culinarisban találtam Barilla lisztet.
  2. 330 gramm lisztet kimérünk, hozzákeverünk egy tk sót, a konyhapulton tölcsért képezünk belőle, majd beleütünk négy tojást, villával felverjük. Apránként keverjük a lisztet a tojáshoz, közben a másik kezünkkel őrizzük, nehogy a tojás kiszaladjon. Ez az a pont, amikor csak egy ragacsos masszánk van, és hiába gyúrjuk, gyúrjuk, biztosnak tűnik, hogy sosem lesz olyan szép sima sárga gombóc, mint a fotón. Ez teljesen normális, de egy szakácskönyben sem említik, mindig úgy írják le, mintha minden simán menne, hát nem megy! Egyszercsak hipphopp előáll a gombóc, magunk sem tudjuk hogyan, de ott van. Tegyük folpakba, és vágjuk be a hűtőbe.
  3. Pihenésképp csináljuk meg a tölteléket, az legalább egyszerű: felaprítjuk a medvehagymát, és némi só, bors és reszelt juhsajt társaságában összekeverjük 25 dkg ricottával. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
  4. Készítsük el a mártást is, a salsa di nocit. A diót, fokhagymát és friss zsemlemorzsát mozsárba tesszük, összedolgozzuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat. Hozzákeverünk reszelt sajtot, joghurtot és sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A tésztát kivesszük, a liszttel meghintett pultra helyezzük, és elővesszük a nyújtófát. A tésztát technikásan vékonyra nyújtjuk (ez is tök bonyolult, Szakácsok könyve 384-385 oldal, tessék elolvasni), majd ötujjnyi oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, én a vágáshoz a pizzavágót használtam.
  6. A négyzetekbe egy-egy adag tölteléket helyezünk, majd két átlós sarkát összecsípve formára hajtogatjuk. A kész tortelliniket 6 percig zubogó vízben főzzük, olajat ne tegyünk a vízhez, mert bevonatot képez rajta. Ha kifőtt, tányérra szedjük.

forrás: nosalty.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.