Hirdetés

Hirdetés

A káposzta és az egészség

A káposzta egy olyan zöldség, melyet legalább annyian szeretnek, mint amennyien az ellenkező táborba tartoznak. Megnyerő külseje, mely zöld összeboruló levelekből áll, világosabb, sárgászöld belsőt takar.

A káposzta – mily meglepő – a káposztafélék családjába tartozik, és nyersen valamint főve is fogyasztják. És talán nem is gondolnánk, hogy ez az egyszerű növény milyen csodákat képes tenni a szervezetünkkel.

Nézzük meg néhány előnyös tulajdonságát a sok közül:

káposzta-illusztráció•    A káposzta gazdag forrása a C-vitaminnak és fitotápanyagoknak, melyek nagyban segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben. A szabad gyökök ugyanis szerepet játszanak az öregedésben és a sejtmembránok károsodásában. A fitotápanyagok pedig olyan enzimek termelődéséért felelősek, amelyek a szervezet méregtelenítésében vesznek részt.
•    A káposzta kiváló jódforrás, amely segíti az izmok fejlődését és kiépülését.
•    Hatékony segítséget nyújt gombás fertőzések esetén, mivel ként tartalmaz.
•    Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
•    Mivel B-vitamint tartalmaz, így feltölt energiával.
•    D-vitamin tartalma miatt segíti a kalcium felszívódását, valamint fenntartja a bőr életerejét.
•    A káposzta rostokban gazdag zöldség, így segíti a fogyást. A rosttartalma miatt a székrekedést is gyógyítja.
•    Ez a legnagyszerűbb vértisztító élelmiszer, így méregteleníti a szervezetet, és eltávolítja a toxinokat a vérből.
•    Jódtartalma segíti az agy működését, és megfelelő állapotban tartja a belső elválasztású mirigyeket. Számos neurológiai betegség esetén alkalmazzák.
•    A benne található kalcium, magnézium, kálium és E-vitamin hozzájárul a bőr, a szemek és a haj egészségéhez.
•    Mivel eltávolítja a szabad gyököket és a húgysavat a szervezetből, így segít a köszvény, a reuma és az ízületi gyulladás kezelésében is.
•    20-25 ml káposztalé elfogyasztásával kezelhető a fejfájás, az asztma és a hörghurut.
•    Elegendő mennyiségű A-vitamint tartalmaz, amely a szemünk egészségéért felelős.
•    A benne lévő E- és C-vitamin segít megőrizni a bőr fiatalos szerkezetét.
•    Fogyasszunk minél több káposztát tehát, legyen a saláta, leves vagy egyéb étel, és élvezzük ennek a csodálatos zöldségnek minden egészségügyi előnyét.

forrás: http://harmoniqusno.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.