Hirdetés

Hirdetés

Így válassz gyerek kerékpárt!

gyerek kerékpár

Mi alapján választ a legtöbb szülő bringát a gyermekének? Akárcsak a játékok esetében, a gyerek kerékpár vásárlás során is az elsődleges szempont az életkor szerinti kategorizálás. Ez a kisebbeknél általában működik, de a 10-12 évesek esetében már más szempontokat is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy élvezni tudják a tekerést. Ezáltal a bringázás igazi gondtalan élményt fog nyújtani.

A gyermek kerékpárok a tricikliknél kezdődnek. Miért jó ez? Mert nem kell egyensúlyozni, nem borul fel vele a lurkó. Általában ez a következő szint a babakocsi után, és ez jelenti a belépő szintet a bringák világába. A másik hasonló kategória, ami szintén ajánlott a 1,5-4 évesek esetében, az a futóbicikli. Ezek már kimondottan kényelmesnek számítanak a 80-85 cm-es gyerekeknek. Átfedésekkel is találkozhatunk. Például egy segédkerekekkel ellátott 12”,14”-es gyerek kerékpárral is képesek megbirkózni 2-5 év között. 

Fontos figyelembe venni a lábhosszt és a testmagasságot 

Ezzel kapcsolatban bőven találunk információt az interneten különféle mérettáblázatok formájában. Átlagos esetben a 8-12 éveseknek a 24”-es kerékpár ajánlott, 120-150 cm-es testmagasság esetén. De mi a helyzet hogyha ennél nyurgább a gyermeked? Amennyiben magabiztosan ül a nyeregben, akkor egy kisebb vázzal rendelkező 26”-es kerekekkel ellátott modellel is meg tud majd birkózni. 

A bringa vásárlás során kialakuló számháború megnyerése a szülők dolga. A tökéletes gyerek kerékpárba viszont első látásra bele kell szeretnie a leendő tulajnak, akinek a méretnél sokkal fontosabb a mintázat, a színek és a teljes összkép. Kérdések merülhetnek fel a felszereltséggel kapcsolatban. Általában a V-fékkel szerelt modellek bőven elegendőnek számítanak, de a felsőbb kategóriás gyermek kerékpárok között is találkozhatunk tárcsafékkel. 8 év alatt viszont sokkal biztonságosabb a kontrafék használata, mivel a gyerekek keze ilyenkor még gyenge, ezért kézifékkel gondot okozhat a szükséges fékerő kifejtése. 

Mikor van szükség váltóra a gyerek kerékpáron?

6 év felett már lehet próbálkozni az ilyen modellekkel. Ez alatt viszont még a haladás és az útra figyelés is kihívást jelenthet, nem érdemes összezavarni őket a váltó használatával is. Sok szülő szerint nem éri meg drága bringát venni a gyereknek mert hamar kinővi. Ez igaz, viszont fontos a megfelelő ár/érték arány megtalálása, mivel az olcsó, gagyi gyerek kerékpár szerelgetésével járó tortúrának a szülő issza majd a levét. Ezek alapján minden bizonnyal kiválasztható az ideális gyerek kerékpár, amivel hatalmas örömet okozhatunk a csemetéinknek.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.