Hirdetés

Hirdetés

Állattartókat segítő támogatásokat fizet az MVH

Folytatódik az állattartókat segítő nemzeti forrásból finanszírozott támogatások kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. A 19. héten az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint egyes zoonózisok megelőzése intézkedés kapcsán baromfi ágazat esetében 24,4 millió forintot, míg az egyéb állatfajok esetében 114 millió forintot fizet ki a Hivatal.
A sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók részére nyújtott „de minimis” támogatás keretében 44,4 millió forint kifizetésére kerül sor azon feldolgozók részére, amelyek jóváhagyott támogatási kérelmük alapján kifizetési kérelmet nyújtottak be. Az intézkedés keretben támogatást gépek, technológiai berendezések, feldolgozó eszközök, illetve feldolgozott termék szállításra alkalmas hűtőtérrel rendelkező tehergépjármű beszerzéséhez lehetett igényelni.

16 millió forintot fizet ki a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kapcsán 240 méhész részére az MVH.
A héten kifizetésre kerülő 216 ezer forinttal lezárul a méhészeti járművek üzemeltetési költségeinek „de minimis” támogatása intézkedés. Ennek keretében összesen 300 ügyfél részesült 20 millió forint támogatásban, melyet a méhészek tevékenységük során használt eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház üzemeltetési költségeinek ellentételezésére használnak fel.

Forrás: MVH

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.