A rendezvény céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, népszerűsítse a méltán híres gyulai májast, gasztronómiai különlegességek, igazi hungarikumok bevezetése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése.
A 2007. évben első alkalommal került megrendezésre a Gyulai Vár melletti rendezvényterületen a Várkerti Vigasságok. A rendezvény céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, népszerűsítse a méltán híres gyulai májast, gasztronómiai különlegességek, igazi hungarikumok bevezetése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése. Gyula város lakosságának szórakoztatása, kulturált italfogyasztás megteremtése, valamint hogy Gyula város idegenforgalmi kínálata az eddigieknél még szélesebb körű programokat nyújtson mind a lakosság, mind a városba látogatók számára.
A rendezvény három napja alatt minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató programokat kínálnak a szervezők. A rendezvényre kilátogató vendégeket ételkészítési bemutatók szórakoztatják, ahol megkóstolhatják a szakácsmesterek által megálmodott étel-különlegességeket. A szombati napon a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a "Sertésmájból készült ételkülönlegességek főzőversenyén" megmutathatják, hogy ki hogy bánik a fakanállal. A versenyben részt vevő csapatok évről-évre bebizonyítják, hogy a főzőversenyen készült ételeket igen látványosan és sokféleképpen el lehet készíteni.< A vasárnapi napon Benke Laci bácsi vezetésével 1000 literes óriásbográcsban főznek a Harruckern János közoktatási intézmény tanulói.
A gyulai hentesmesterek látványos bemutatókkal és igazi gyulai kolbásszal várják a rendezvényre kilátogatókat. A rendezvény gasztronómiai fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómai Szövetség. Gasztronómiai házigazda: Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 2011. június 24-26. között kerül megrendezésre a Gyulai Várkerti Vigasságok - I. Gyulai Májas Fesztivál rendezvénysorozat. Számos program mellett a gasztronómia kiemelt szerepet játszik. Játékra hívjuk Önöket! A Gyulai kenőmájas felhasználásával hidegkonyhai- és receptversenyt hirdetünk, a helyszínen a sertésmájból készült ételek főzőversenyét rendezzük meg. Arra kérjük Önöket, függetlenül attól, hogy amatőrök, netán profik, hogy olyan saját receptjüket, ahol a felhasznált nyersanyagok között szerepel a gyulai kenőmájas, a mesterszakacs@mesterszakacs.eu email címre2011. június 14-ig küldjék el.
Tervek szerint a legjobb ételleírások bekerülnek a rendezvényt követően megjelenő receptajánlóba is. Ami külön elismerés, hogy a 2011. június 26-i bemutató főzésen a neves zsűri által legjobbnak talált 1. illetve 2. helyezett receptje alapján a szervezők 200 főre elkészíttetik az ételt!
Eredményhirdetés 2011. június 16-án. Küldje el nyerő receptjét mihamarabb. Fődíj: 2 éjszakás pihenés 2 főre a Panoráma Wellness Hotelben Békéscsabán!
Várkerti Vigasságok I. Gyulai Májas Fesztivál
2011. június 24-26. Péntek:
Belépő: 500 Ft (16 órától) Nyitás: 14.00 óra
14.00 Nyit a Várkert Délután szórakoztató és kulturális programok
17.00 Felvonulás a városban élőzenével, mazsorett kíséretével, lovas huszárokkal Mesterségek lovagrendjeinek felvonulása, Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke
17.00 Harruckern Művészeti kiállítás és telephelyek bemutatkozása a Várkertben 18.00 Borlovag avatási ceremónia a Várkertben 19.15 Hivatalos megnyitó Köszöntőt mond: Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke
19.30 Tihanyi-Tóth Vándorszínpad zenés műsora
20.30 REPUBLIC élő koncert
Szombat:
Belépő: 500 Ft (15 órától)
Nyitás: 9.00 óra 9.00 Nyit a Várkert
10.00 Sertésmájból készült ételkülönlegességek főzőversenye
11.00 Jó ebédhez szól a nóta, Horváth Rudi és zenekara Napközben szórakoztató és kulturális programok
15.00 Főzőverseny eredményhirdetése
17.30 ÉDESKESERŰ zenekar műsora
19.00 ADAM’S COMEDY koncertje
21.00 NEOTON FAMÍLIA élő koncertje
Vasárnap:
Belépő: 500 Ft (15 órától)
Nyitás: 9.00 óra Harruckern Fesztivál
9.00 Nyit a Várkert Egész napos szórakoztató és kulturális színpadi produkciók
18.00 Békés megyei Jókai színház Csillámpor musical összeállítása
19.00 BRÓDY JÁNOS élő koncertje Rövid kalauz a belga sörök kóstolásához: Ha belga sört kóstolunk, tegyük azt úgy, mintha bort kóstolnánk. Vizsgáljuk meg a sör színét: ez felvilágosítást ad a maláta pörkölésének módjáról, érleléséről, és arról, hogy szűrt vagy szűretlen itallal van-e dolgunk.
A hab keménysége és tartóssága a sörbe belefőzött anyag koncentrációjára utal. A belga sörök illatgazdagok, ne mulasszuk el ennek az élvezetét is kipróbálni. Az illat az eltelt idővel és a levegőztetéssel változik és fejlődik, éppen úgy, mint a sör íze. Figyeljünk oda a sör utóízére is, hiszen hosszú perceken át ez fog kísérni A Várkerti Vigasságok 3 napja alatt igazi Belga sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg a folyékony kenyér szerelmesei.
A rendezvény gasztronómiai fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A rendezvény gasztronómiai házigazdája: Prohászka Béla, a Magyar Nemezti Gasztronómiai Szövetség Elnöke.
Forrás: http://www.utisugo.hu/programok/varkerti-vigassagok-i.-gyulai-majas-fesz...
Csatolmány | Méret |
---|---|
001131301_varkerti_plakat_2011.jpg.jpg | 102.81 KB |
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
38 hét 3 nap
2 év 31 hét
3 év 41 hét
3 év 42 hét
8 év 1 hét
8 év 35 hét
8 év 44 hét
8 év 44 hét
5 év 50 hét
8 év 47 hét