Hirdetés

Hirdetés

Konyhakészre puccolt friss csirke

Kapcsolattartó neve: 
Rönky Balázs

friss, szabadon tartott bio csirke, tyúkA galgahévízi Ökofaluban nevelt csirkék előjegyezhetőek

 

Én, Rönky Balázs, a termelőtől.hu portál alapítója, üzemeltetője 2012 óta lakom Galgahévízen az Ökofaluban, távol a világ zajától, a gödöllői dombság védelmében, közel a Bika tóhoz.

2015-ben saját és családom részére csirkét nevelek, amit pedig nem tudunk megenni, az eladásra kínálom.

4 alapelvem van, amihez a tartás során ragaszkodom:

 

  1. Bio: bio körülmények között, bio táplálékkal etetett állatok: búza, árpa, kukorica, borsó darált keveréke és zöld konyhai hulladék családomtól és a MOM biopiaci árusoktól (mi is ott árulunk). Nem akarok vegyszereket enni.
  2. Szabadtartás: az egyébként is szigorú bio tartási feltételeknél nagyobb kifutó, inger gazdag környezet (homokozó, mászóka/nap és ragadózó madár elleni védelem)
  3. Zöld: mindig legyen friss, zöld takarmánya a csirkéknek, ezért lucerna földön laknak, amik között bóklászhatnak, csipegethetik
  4. GMO mentes: az a tapasztalatom, hogy a gazdaboltokban és egyéb helyeken árusított csirke tápban mind van génmódosított szója, ami a növekedéshez szükséges fehérjét adja a csirkének, azaz ettől nőnek meg gyorsan és nagyra.

 

A csirkék inni saját mély fúrású kutunkból kapnak, ami tiszta víz, klórt nem tartalmaz. Egy kevés bio almaecettel bolondítom meg innivalójukat, mert nagyon sok az almaecetben a vitamin.

Táplálékuk a Galgafarm által termesztett bio gabonák, kukorica és mindenféle zöld, rovar, giliszta, amit összecsipegetnek, kapirgálnak az Ökofalu területén. A csirkék imádják a konyhai huladékból főzött ragut, ami a bio piacon vásárolt - ott árulok szombatonként - leveszöldségek, krumpli héjának főzete, némi rizzsel sűrítve. 

Szállásuk egy mozgatható csirkeól, melyet itt helyben mozgatunk, hol a gyümölcsösben, hol a lucernaföldön, így mindig friss zöldet, kukacokat csipegethetnek maguknak.

A csirkeól mérete és a csirkék kényelme miatt csak havi 50 csirkét tudunk szállítani, ezért már most érdemes előre jelezni az igényeket.

A csirkék konyhakészre pucolva, csomagolva kerülnek leszállításra.

A csirkék jelenleg (2015.05.04.) 8 hetesek, folyamatosan figyeljük súlygyarapodásukat és ha elérik a 2-2,5 kg-ot, akkor vágjuk.

Az ár annak függvénye, hogy mennyi ideig kellett etetnünk őket a bio gazdasági abrakkal a vágásig.

Előjegyezni Rönky Balázsnál, a termelőtől.hu alapítójánál lehet. A további részleteket e-mailben küldöm el.

Rönky Balázs, a termelőtől.hu alapítója

06 30 6803903

ronky.balazs@termelotol.hu 

Elérhetőség
Mobil: 
+36/30/6803903
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
Frissen vágott csirke
Megye: 
Budapest
Település: 
Galgahévíz
Utca, házszám: 
Ökofalu dűlő 23/8
Irányítószám: 
2193
Képgaléria: 
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Hirdetés

Termelő értékelése

Nincs még értékelés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.