Hirdetés

Hirdetés

Ferdinánd Pincészet

Kapcsolattartó neve: 
Czibere Ágnes

 
A fiatal borász, Bihari Ákos Ferdinánd termékei több kritikus szerint is kiváló ár-érték arányú, ígéretes termékek. A hagyományosan bortermeléssel foglalkozó család kitűnő borásza rendhagyó módon nem erős vegyszerekkel, hanem környezetbarát módszerekkel védi a gyümölcsöket a kártevőktől, így bár hivatalosan nem számítanak biobornak termékei, a gyakorlatban mégis erről van szó.
 
A fehérborok szakmai körökben is ismertek és elismertek.
A honlap jelenleg kialakítás alatt van, ám személyes blogján lehet tájékozódni az éppen aktuális érdekességekről (http://ferdinandborok.bloglap.hu/). 
 
Borkóstolók szervezését , borvacsorákon való részvételt is örömmel és lelkesedéssel vállalunk, akár pincészetünknél, akár megbeszélt külső helyszínen.
 
A jelenleg kapható borok: 
 
1.Száraz Furmint 2012
 
Borvidék:Tokaj (Magyarország) 
Alkohol:12.9 % 
Jellemzés: A bor a 2008-ban elindított Padi-hegyi Furmint sorozat negyedik tagja. A szőlőtermés a 38 éves ültetvény felső, rendkívül köves, sziklás részéről származik. A szüret időpontja a forró száraz év miatt korábban volt, szeptember közepén. A kíméletes feldolgozás után finomseprőn érlelés következett 8 hónapig, használt szerednyei hordókban. A bor lágy karakterű, és rendkívül gyümölcsös, citrusos jellegű.
Ár: 1200 Ft/0.75 l
 
2. Félédes Furmint 2012
 
Borvidék:Tokaj (Magyarország) 
Alkohol:12.2 %
Jellemzés: A Szent Tamás dűlő a pincészet legidősebb ültetvénye, 1963-ban ültették. Vegyes fajta-összetételű, és különböző klónokkal rendelkezik. Zömében kisfürtű furmintfajta található itt, és ezeket külön leszedve készítik a bort. A pohárba szagolva intenzív almás, ananászos, zöld banános jegyek érződnek. A közepes testű bor alacsony alkoholtartalommal és lágy tónusú savakkal hódít. A kompozíciónak a gyümölcsös zamatok szabják meg az irányát, az utóíz hosszan tart.
Ár: 1500 Ft/0.75 l
 
3. Édes Furmint- Késői szüret 2009
 
Borvidék:Tokaj (Magyarország) 
Alkohol:12 %
JellemzésNarancsos, trópusi gyümölcsillatok. Zamatos, jó savszerkezetű, könnyűre hangolt, édes tokaji borkülönlegesség.
Ár: 1800 Ft/0.5 l

Bio termelő: 
Nem
Elérhetőség
Mobil: 
+36/30/4184643
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
Ferdinánd Pincészet
Település: 
Mád
Utca, házszám: 
Magyar utca 38.
Irányítószám: 
3039
Képgaléria: 
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Cimkék:
Hirdetés

Termelő értékelése

Nincs még értékelés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.