Gazdaságunkban közel 300 ha-on folytatunk szántóföldi növénytermesztést, amely bejelentett és ellenörzött biogazdálkodási feltételek mentén folyik. Eredményeink alapján megkaptuk az "Ökológiai Mintagazdaság" címet.
Az ökogazdálkodás vertikumának fontos része az állattenyésztés. Az agro-ökológiai adottságokhoz alkalmazkodva és a piaci helyzetet felmérve, őshonos állatok tartásával foglalkozunk. Ezen belül mangalica sertés, magyar szürke tartás, cigája juh és végül tanyasi körülményeket jól bíró baromfi fajták. A természetes állapothoz közeli, egészséges tartási és takarmányozási technológiát minden esetben garantáljuk és igazoljuk.
Értékesítési stratégiánkban első helyen a közvetlen értékesítés áll. A számunkra kínálkozó lehetőségeket az alábbiak szerint értékeltük:
1. Mangalica: törzskönyvezett, a Mangalicatenyésztők Egyesülete által nyilvántartott állomány, a Biokontroll Kht által ellenőrzött biotakarmányon nevelt, karámos, legeltetéses, szabadtartású állomány.
Ez a technológia biztosítja az egészséges mozgást, levegőt, napfényt, ami növeli az állatok ellenállóképességét, stresszmentes növekedést, ez pedig csökkenti az állategészségügyi beavatkozások szükségességét.
Egészséges táplálkozásba jól beilleszthető a húsa és az abból készült termékek. - élő sertésként vágóhidak, feldolgozók, magánszemélyek részére - saját készítmények értékesítése közvetlen a tanyáról , a rendeleteknek megfelelően: sonka, szalonna, zsír, tepertő - közvetlen beszállítóként , egy adott húsüzem speciális feldolgozása után visszakapott készárú forgalmazása ( olyan termékek esetében, melyek feldolgozását a rendeletek szerint nem tudjuk megoldani). Töltelékárúk: kolbász, szalámi, májas stb. Speciális csomagolás lehetősége.
2. Baromfi : őshonos magyar fajták ill. egy hasonló, tanyasi fajta, melynek szülõpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minõségű, és kivételes ízű húsuk miatt kerültek kiválasztásra. Kiválóan alkalmasak a rántani való csirkeként való értékesítésre, tetszetős szín ill. formái miatt. Az őshonos fajtákból is jól értékesíthetők a sárga, fogolyszínű ill. kendermagos fajták.
Húsuk különleges izét a fajta ill. a szabadtartás együttesen biztosítja. Továbbtartásra is biztonságosan értékesíthetők. Táplálékuk kizárólag saját termelésű, növényi eredetű anyagokból készül, minimum 75% kukorica és búza felhasználásával. Állati eredetű fehérje és zsiradék nem kerülhet a táplálékba. Semmilyen növekedés serkentõt, antibiotikumot nem kapnak. Kitollasodás után a csirkék kikerülnek a tágas tanya körüli fás,ligetes területre , a friss levegõre, a szabadba. Napközben fûvel borított területen tartózkodnak, ahol kedvükre csipegethetnek a füvek zöld hajtásaiból is.
- rántani való csirke : 1,5-1,8 kg/db, 8-10 hetes kortól
- pecsenyecsirke: 12-14 hetes korban
- levestyúk ll. kakas
- igény esetén felpucolva történő értékesítés
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
17 hét 4 nap
2 év 11 hét
3 év 20 hét
3 év 21 hét
7 év 32 hét
8 év 14 hét
8 év 23 hét
8 év 23 hét
5 év 29 hét
8 év 26 hét