Ázsiában sok zöldséget és halat esznek, ami kevés szénhidrátot tartalmaz. Így nem csoda, ha ott elvétve találkozni túlsúlyos emberrel.
Reggeli
- olvasszon ki 10 dkg mélyhűtött málnát és 5 dkg meggyet. Szórja meg kevés cukorral. Keverjen el egy pohár joghurtot evőkanálnyi friss narancslével, majd öntse a gyümölcsre, vagy
- vájja ki egy grépfrút húsát, keverje el két evőkanálnyi zabpehellyel és egy pohár joghurttal, vagy
- keverjen el 5 dkg natúr túrókrémet gondolatnyi fahéjjal, csipet őrölt gyömbérrel és kávéskanálnyi mézzel. Kenje egy fél rozsos zsemlére, vagy
- vágjon félbe egy szezámmagos zsömlét. Kenje meg vékonyan vajjal, tegyen bele salátaleveleket és 5 dkg sovány sonkát.
Tízórai és uzsonna
- egy kivi vagy
- egy rózsaszín grépfrút vagy
- egy papaja, vagy
- egy mangó
1. nap: ebéd, vacsora
Marhatokány rizzsel (350 kcal)
Pároljon meg enyhén sós vízben 8 dkg rizst. Csíkozzon fel 10 dkg sovány marhahúst. Pucoljon meg és vágjon össze egy szál sárgarépát, egy sárga húsú kaliforniai paprikát és egy kisebb póréhagymát. Forrósítson fel evőkanálnyi olajat, dobja rá a húst, kicsit kapassa meg, majd adja hozzá a zöldségeket. Párolja néhány percig, majd tegyen bele két evőkanálnyi szójaszószt, három evőkanálnyi húslét és pár csepp ecetet. Ízesítse sóval, borssal és cayenne-borssal. Szedje ketté a rizst, a felét tegye el későbbre. Az egyik adagot szórja meg vágott korianderrel, és a marhahússal tálalja.
Lazacos tésztasaláta (300 kcal)
Kockázzon fel 15 dkg lazacfilét, és nagyon enyhe tűzön párolja meg másfél dl húslében, nyolc perc után szűrőkanállal emelje ki. Áztasson be 4 deka üvegtésztát. Közben keverjen el teáskanálnyi olajat két teáskanál friss citrommal és két teáskanál hallével. Ízesítse tabascóval és szójaszósszal. Szűrje le a tésztát, és a hozzávalókat óvatosan forgassa össze. Szórja meg a tetejét egy csokor vágott snidlinggel.
2. nap: ebéd, vacsora
Gyömbéres-csirkés tészta (350 kcal)
Pucoljon meg 15 dkg brokkolit, szedje rózsáira. Enyhén sós vízben párolja meg, majd csepegtesse le. Áztasson be 5 dkg üvegtésztát. Közben vágjon csíkokra 10 dkg csirkemellfilét, és süsse meg teáskanálnyi olajon. Szórja meg őrölt gyömbérrel. Szűrje le a brokkolit és a tésztát, és dobja a serpenyőbe. Forrósítsa össze, majd szedje tányérba. Csepegtessen rá kevés szójaszószt.
Pikáns rizssaláta (300 kcal)
Pucoljon meg és vágjon össze 10 dkg csiperkegombát és fél csokor újhagymát. Vágjon össze 10 dkg karajsonkát. Pucoljon meg és kockázzon fel egy avokádót. Vegye elő az első napról eltett rizst, lazítsa meg villával, majd forgassa bele a zöldséget és a sonkát. Keverjen el teáskanálnyi olajat evőkanálnyi zöldcitromlével, sóval, borssal és csipet cukorral. Öntse a salátára.
3. nap: ebéd, vacsora
Kókuszos haltál (350 kcal)
Pároljon meg enyhén sós vízben 3 dkg rizst, mosson meg és töröljön szárazra 20 dkg kemény húsú tengerihal-filét, kockázza fel, majd sózza be. Pucoljon meg és vágjon finomra egy gerezd fokhagymát és egy kisebb fej hagymát. Mindkettőt párolja meg teáskanálnyi olajon. Öntse föl másfél dl húslével, tegyen bele teáskanálnyi paradicsompürét, fél evőkanál kókuszreszeléket. Forralja föl, majd ízesítse teáskanálnyi zöldcitromlével, szójaszósszal és őrölt kardamommal. Végül tegye bele a halat, öt-hat perc alatt elkészül. A rizzsel körítse.
Vegyes saláta (300 kcal)
Hámozzon meg és vágjon vékony karikákra fél kígyóuborkát, aprítson össze egy csomag piros retket, vágjon apróra maréknyi szójacsírát. Készítsen öntetet két evőkanál édes chiliszószból, zöldcitrom evőkanálnyi levéből, teáskanál olajból. Egy kis szójaszósszal még megbolondíthatja. Forgassa össze a többi hozzávalóval. Egy szelet hamlettal fogyassza.
4. nap: ebéd, vacsora
Garnélás rizs (330 kcal)
Enyhén sós vízben pároljon meg 5 dkg rizst. Pucoljon meg és vágjon össze egy piros húsú paprikát, fél csokor újhagymát, egy szál szárzellert és egy gerezd fokhagymát. Forrósítson fel két teáskanál olajat, és dobja rá a zöldségeket. Keverés közben jól párolja meg, ízesítse szójaszósszal és őrölt gyömbérrel. Majd dobjon bele 10 dkg lecsurgatott konzervrákot (vagy ugyanennyi párolt mélyhűtöttet).
Gyümölcsös tésztasaláta (300 kcal)
Hámozzon meg és kockázzon fel egy kivit és egy kisebb mangót. Karikázzon fel két szál újhagymát, facsarja ki egy narancs és egy zöldcitrom levét, és keverje el fél pohár sovány joghurttal. Ízesítse curryvel, sóval, őrölt chilivel. Áztasson be forró vízbe 3 dkg üvegtésztát, majd szűrje le, és vágja össze egy éles késsel. A hozzávalókat forgassa össze egy mély tálban, és a tetejét szórja meg vágott snidlinggel.
5. nap: ebéd, vacsora
Sertéscsíkok tésztával (350 kcal)
Mosson meg és töröljön szárazra 10 dkg sovány sertéshúst, majd vágja csíkokra. Karikázzon föl egy kisebb póréhagymát, aprítson össze egy fej hagymát, egy kimagozott erőspaprikát és egy sárgarépát. Forrósítson fel két teáskanálnyi olajat és dobja rá a zöldségeket. Ízesítse szójaszósszal, kevés ételízesítővel és sóval, majd tegye bele a húscsíkokat. Tíz perc alatt párolja készre. Közben áztasson be 5 dkg üvegtésztát, szűrje le, és azzal körítse a ragut.
Currys ráksaláta (300 kcal)
Keverjen el két evőkanál tejfölt őrölt curryvel, csipet sóval és evőkanálnyi friss narancslével. Kockázzon fel két szelet ananászt és két szál újhagymát. Szűrjön le 10 dkg konzervrákot. valamennyi hozzávaló forgassa össze egy mélyebb tálban. Egy barna magos zsemlével fogyassza.
forrás: http://www.stop.hu/
Friss hozzászólások
18 hét 22 óra
2 év 11 hét
3 év 20 hét
3 év 22 hét
7 év 33 hét
8 év 14 hét
8 év 23 hét
8 év 23 hét
5 év 30 hét
8 év 27 hét