Hirdetés

Hirdetés

Visszatérhetnek az őshonos fajták

Az őshonos tájfajták elterjesztése a célja a „közösségi kertek” programjának, amelyek közül az elsőt december 6-án adják át, hogy az állam és a civilek összefogásával visszatérjenek a szinte csak génbankok polcain őrzött eredeti flóra és fauna képviselői.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Ángyán József 2011. december 6-án (kedd), 13 órakor nyitja meg és adja át a béri gyümölcsös templomkertet. A kert a génmegőrzés érdekében jött létre és a kormány, a történelmi egyházak, valamint civil szervezetek közt szeptemberben született összefogás első eredményeként. Az ünnepélyes megnyitót a béri Közösségi Házban tartják.

Az eseményen felszólal Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Thuránszky István béri evangélikus lelkész és Grédics Szilárd, a Bükki Nemzeti Park igazgatója. Jelen lesz Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, mint a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködés kezdeményezője, valamint a közösségi gyümölcsészeti programok támogatójának képviseletében a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat részéről Szabadkai Andrea és több hazai génbank vezetője.
VM VKSZI

Forrás: http://www.umvp.eu/?q=hirek/visszaterhetnek-az-oshonos-fajtak

CsatolmányMéret
www.umvp_.eu_.jpg4.62 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.