Hirdetés

Hirdetés

Végre dübörög a szezon, tesztelünk, zsűrizünk, disznólkodunk

Böllérshop, klipszelő fogó

Nálunk bölléreknél ilyenkor izgalmas igazán az élet. A hűvösebb idő beálltával elindult a disznóvágások szezonja, amikor nem csak a sertések feldolgozásából élők, hanem az amatőrök is élezik a kést, töltik a kolbászt, szalámit, no meg a jóféle kisüstit.
Az meg van, hogy mivel kezdődik minden háztáji disznóvágás?! Persze hogy a koccintással! ;-)

 

Klipszelés

Forgattunk. Nem újabb videó klipet, hanem egy klipszelő fogót. Aki már töltött szalámit, az tudja, milyen fontos a jól betöltött bél gondos lezárása. Arra voltunk kíváncsiak, hogy azon kívül, hogy jól zár, miként viselkedik a fogó élesben, nem „laboratóriumi” körülmények között. Elfárad-e a kezünk a nyomkodásban, kicsúszik-e, ha zsíros kézzel fogjuk, mert ugye az ember keze zsíros, ha éppen hússal dolgozik. Ha már akciós, teszteljük, mutassuk meg mit tud, igaz?

 

A teszt sikerült, a fogó teljesített mint a magyar válogatott a norvégok ellen. Könnyű kezelni, nem kell hatalmasra kinyitnom a tenyerünket, nem nehéz összenyomni a fogót és szépen rásimul a bélre, nem vágta el, hiszen a klipsz metszete kör alakú. A tartása is megfelelő, nem engedte el, nem csúszott ki. Szóval csak ajánlani tudom, és most tényleg jó áron van.

 

Közös disznólkodás, disznóvágás

Ha szeretnél velünk találkozni, akár koccintani egyet gyere el december 19-én Bükkösdi Ökoparkba, ahol igazi, hagyományos falusi disznóvágásban lehet részed. Míg mi dolgozunk, a gyerekekre az ökotábor munkatársai vigyáznak az Élménypajtában, ahol szürke marhával és egyéb őshonos állatokkal is megismerkedhetnek.
Jó buli lesz, gyertek!

 

Miskolczi Dávid, Böllérshop

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.