Hirdetés

Hirdetés

Teret a Vidéknek! - konferencia Pécsett

„Teret a Vidéknek! Az élhető vidékért: gazdaság- és közösségfejlesztés” címmel tartottak szakmai konferenciát Pécsett, amelyen helyi termékek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

2012. szeptember 28-án, Pécsett, a Kodály Központban rendezte meg a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a Nevelők Háza Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága közreműködésével a „Teret a Vidéknek! Az élhető vidékért: gazdaság- és közösségfejlesztés” elnevezésű konferenciát. Az esemény megtartását olyan civil szervezetek kezdeményezték, amelyek hisznek és bíznak a vidék és a vidéken élő emberek önerejében, vállalkozó kedvében, a közösségi érzés meglétében és motiváló erejében.

A rendezvény plenáris üléssel indult, majd a közel 200 résztvevő két szekcióra osztva, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, valamint a civil közösségek szervezése és működtetése iránt érdeklődők külön-külön csoportjaiban folytatta a munkát. Végül a délutáni program lehetőséget adott a személyes tapasztalatok megosztására, konkrét problémák felvetésére és közös megtárgyalására a szakértők által vezetett kerekasztal-beszélgetések során.

A konferencia szüneteiben az érdeklődők találkozhattak a régió helyi termelőinek, kézműveseinek képviselőivel is, megtekinthették, sőt meg is vásárolhatták termékeiket. A rendezvényt a Kodály Központban a Baranyai népek zenéje című program követte.

Forrás: Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület; kép: Wikipédia (Fmvh)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.