Hirdetés

Hirdetés

Tejfölös kerekrépa

Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei

Hozzávalók: 6 jó nagy marék savanyított kerekrépa, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, (nézzük át a répát, mennyi babérlevél és egész bors került bele, az szerint legyen 2 babérlevél és 5-6 szem egész bors), 1 doboz tejföl, 1 evőkanál liszt, só
„Alapja” lehet füstölt köröm, bőrke, disznófej, húsos csülök, színhús.

Itt csak a főzelék elkészítési módja szerepel.

Elkészítése: A hús levébe feltesszük a répát főni. A répát ízleljük meg, mert főként tél vége felé már nagyon savanyú lehet, ekkor csavarjuk ki, ha az sem segít, mossuk meg langyos vízben. Tegyük bele a fűszereket, reszelt vöröshagymát, és kb. 40 percig főzzük. A tejfölös habarással együtt még 2-3 percig főzzük.

Forrás és megrendelés: Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei

Gaál Zsuzsanna a Veteményeskertek hősei játékunkhoz ajánlott fel könyveket a szakmai zsűri által kiválasztott nyerteseknek.

Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.