Hozzávalók: 6 jó nagy marék savanyított kerekrépa, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, (nézzük át a répát, mennyi babérlevél és egész bors került bele, az szerint legyen 2 babérlevél és 5-6 szem egész bors), 1 doboz tejföl, 1 evőkanál liszt, só
„Alapja” lehet füstölt köröm, bőrke, disznófej, húsos csülök, színhús.
Itt csak a főzelék elkészítési módja szerepel.
Elkészítése: A hús levébe feltesszük a répát főni. A répát ízleljük meg, mert főként tél vége felé már nagyon savanyú lehet, ekkor csavarjuk ki, ha az sem segít, mossuk meg langyos vízben. Tegyük bele a fűszereket, reszelt vöröshagymát, és kb. 40 percig főzzük. A tejfölös habarással együtt még 2-3 percig főzzük.
Forrás és megrendelés: Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei
Gaál Zsuzsanna a Veteményeskertek hősei játékunkhoz ajánlott fel könyveket a szakmai zsűri által kiválasztott nyerteseknek.
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
16 hét 6 nap
2 év 10 hét
3 év 19 hét
3 év 20 hét
7 év 32 hét
8 év 13 hét
8 év 22 hét
8 év 22 hét
5 év 28 hét
8 év 25 hét