Hirdetés

Hirdetés

Pályázat megújuló energiaforrás képzésen való részvételre

Szeretne a megújuló energiaforrásokról ingyenes képzésen tanulni (és nem utolsó sorban diplomát szerezni)?

Az EGT és Norvég Alap keretében megjelent pályázaton intézmények, civil szervezetek és vállalkozások pályázhatnak munkavállalóik részére a megújuló energiaforrások területét érintő mesterképzésen vagy rövid szakmai képzésen való részvétel támogatására.

A támogatás célja

Az állampolgárok képzése, tudásuk bővítése célirányosan, a megújuló energiaforrások hasznosítása területén.

  • Az Alprogram 1. esetében a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatos mesterképzésen (MSc, MA) való részvétel biztosítása valamely donor államban.
  • Az Alprogram 2. esetében a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatban rövid szakmai képzésen való részvétel biztosítása a donor államokban, vagy Magyarországon. Az adott résztvevők számára kialakított, az igényeknek megfelelően összeállított szemináriumokon, szakmai műhelyeken, képzéseken való részvétel, mely kölcsönös szakmai képzési projekt Magyarország és a donor államok között. A rövidtávú képzési időszak hossza minimum 2 nap, maximum 5 hét.

Pályázók köre

A pályázati felhívás célcsoportja a magyarországi megújuló energiaforrással foglalkozó állami vagy közvetett állami tulajdonú intézmények, háttérintézetek, gazdasági társaságok, kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények, civil szervezetek.

A projekteket donor partnerségi együttműködésben kötelező megvalósítani, Donor Projekt Partnerként részt kell, hogy vegyen donor országbeli partner szervezet.

A projektek végső kedvezményezettjei (képzésen, workshopon, konferencián részvevő személyek) felsőoktatási oktatók, doktori képzésben vagy mesterképzésben résztvevő személyek, felsőoktatásban dolgozó személyzet, kutatók, egyéb nem felsőoktatási intézménynél munka-, vagy egyéb jogviszonyban álló személyek lehetnek.

A pályázat részletei

Rendelkezésre álló keret: 720.000 euró

A támogatás mértéke: jelen pályázati kiírás által alkalmazott támogatás mértéke maximálisan 100%, az állami támogatásokra vonatkozó szabályok figyelembevételével.

A támogatás összege: minimum 3.000 euró, maximum 30.000 euró

Támogatásban részesíthető képzések

  • Alprogram 1: Mesterképzésen való részvétel minimum 8 magyar állampolgár számára a donor államokban. Az alprogram keretében a donor országokban megvalósuló felsőoktatási képzésen való részvételt támogatjuk. Kizárólag olyan mesterképzésen való részvételre lehet pályázni, melynek témája a megújuló energiaforrások hasznosítása, érintve a fenntarthatóság témakörét is.
  • Alprogram 2: Rövid képzésen való részvétel minimum 80 magyar szakember számára. Az alprogram keretében elsősorban a donor országokban magyar szakértők számára megvalósuló szakmai képzéseken, workshopokon, konferenciákon való részvételt, valamint Magyarországon donor szereplők részvételével magyar szakértők számára megvalósuló szakmai képzéseken, workshopokon, konferencián való részvételt támogatunk. Kizárólag olyan szakmai rövid képzés, workshop, konferencia tekintetében lehet pályázni, melynek témája a megújuló energiaforrások hasznosítása, érintve a fenntarthatóság témakörét is. A rövid képzés pontos témájának meghatározása, a képzés tematikájának az összeállítása – a megújuló energiaforrások fenntartható megoldásain belül – a pályázó szervezet igényeihez, kutatási területéhez, tevékenységi köréhez alakítható, annak megfelelően kell kidolgozni.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

Elektronikus pályázati rendszeren keresztül.

Határidők

  • Mesterképzésen való részvétel biztosítása esetében 2014. április 15.
  • Rövid képzésen való részvétel biztosítása esetében szakaszosan, de legkésőbb 2015. október 31.

További információ

NFFKÜ – Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.
1037 Budapest, Montevideó u. 16/A.
E-mail cím: megujulo@egtalap.hu
Telefonszám: +36-1-999-4400

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Pályázat megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel támogatására

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.