Hirdetés

Hirdetés

A pályázat keretében önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak pályázhatnak helyi szociális földprogram megvalósításának támogatására.

Szociális földprogram. Forrás: Wikipedia

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot tett közzé szociális földprogramok megvalósításának támogatására.

A szociális földprogram célja

A Szociális Földprogram célja, hogy hozzájáruljon a területi hátrányok mérsékléséhez, a helyi társadalmi és gazdasági jólét javításához, a foglalkoztathatósági szint emeléséhez, a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javításához, valamint a termelési és értékesítési folyamatok tervszerű kialakításához.

A pályázat tárgya

A pályázat keretében települési önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak pályázhatnak 500 ezer – 3,5 millió forintra közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogramra, eszközbeszerzésre és fejlesztésre, illetve kertkultúra és kisállattartási projektek támogatására.

Pályázók köre

  • települési önkormányzat, a működési helye szerinti települési roma/ nemzetiségi önkormányzattal (ennek hiányában a megyei/területi roma/ nemzetiségi önkormányzattal) kötött együttműködési megállapodás alapján, helyi rendeletben szabályozott módon;
  • települési önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulása, a program megvalósítása helye szerinti települési roma/ nemzetiségi önkormányzattal (ennek hiányában a megyei/területi roma/ nemzetiségi önkormányzattal) kötött együttműködési megállapodás alapján, helyi rendeletben szabályozott módon;
  • települési roma nemzetiségi önkormányzat, a működési helye szerinti települési önkormányzattal vagy települési önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulásával kötött együttműködési megállapodás alapján,
  • önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaság (ha a közfeladat ellátására nem üzletszerű gazdasági tevékenység keretében kerül sor) a program megvalósítása helye szerinti települési roma/ nemzetiségi önkormányzattal (ennek hiányában a megyei/területi roma/ nemzetiségi önkormányzattal) kötött együttműködési megállapodás alapján, helyi rendeletben szabályozott módon;
  • önkormányzatok által alapított közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező civil szervezetek, alapítványok és ezek szövetségei a program megvalósítása helye szerinti települési roma/ nemzetiségi önkormányzattal (ennek hiányában a megyei/területi roma nemzetiségi önkormányzattal) kötött együttműködési megállapodás alapján, helyi rendeletben szabályozott módon;
  • egyház, egyházi jogi személy a program megvalósítása helye szerinti települési roma nemzetiségi önkormányzattal (ennek hiányában a megyei/területi roma nemzetiségi önkormányzattal) kötött együttműködési megállapodás alapján;

A pályázat részletei

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 250 000 000 Ft.

A támogatás formája: a pályázat útján igényelhető támogatás vissza nem térítendő, amely utófinanszírozás formájában kerül folyósításra.

Az elnyert összeg terhére 100 %-os támogatási előleg igényelhető, amelyhez szakmai indoklást szükséges csatolni

Megvalósítási időszaka: 2014. július 1. – 2015. április 30.

„A”-komponens: Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogram alprojekt

Az alprojekt célja a szociális földprogram működtetése az állam közfoglalkoztatásra irányuló törekvéseivel összhangban: a nyilvántartott álláskeresők, elsősorban a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban résztvevők munkavállalásának elősegítése, az értékteremtő munka biztosításával közfoglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében. A feladat végrehajtását vállaló nyertes pályázók növénytermesztési és állattartási/tenyésztési projektet elsődlegesen közétkeztetést végző konyha ellátása céljából hajtanak végre.

„A” komponensben rendelkezésre álló keretösszeg: 120 000 000 Ft.

Az „A”-komponensre legalább 500 000 Ft és legfeljebb 3 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Az „A”-komponens keretén belül 100 000 Ft egyedi értéket meghaladó tárgyi eszközökre együttesen fordítható összeg felső határa 1 000 000 Ft.

„B”-komponens: Eszközbeszerzési- és fejlesztési alprojekt

Az alprojekt célja a 2009-2013. között, legalább 2 évben szociális földprogramban résztvevő, mezőgazdasági termelést is folytató szervezetek piacra jutását elősegítő eszközbeszerzésre, fejlesztésre irányuló támogatása, amelyek az előállított javak piac útján történő értékesítésével járulnak hozzá

  • a helyi gazdasági élet élénkítéséhez,
  • a foglalkoztatási szint növekedéséhez,
  • a szervezet munkájában részt vevő szociálisan hátrányos helyzetű inaktív, vagy tartósan alacsony jövedelmű emberek életminőségének javításához, szociális és munkaerő-piaci integrációjához.

A feladat végrehajtását vállaló nyertes pályázók növénytermesztési és állattartási, -tenyésztési projektek megvalósításával összefüggő mezőgazdasági termékfeldolgozást, értékesítést szolgáló tárgyi eszközbeszerzéséhez igényelhetik a támogatást.

A „B”-komponensre rendelkezésre álló forrás keretösszege: 50 000 000 Ft.

A „B”-komponensre legalább 1 000 000 Ft és legfeljebb 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

„C”-komponens: Kertkultúra és kisállattartási alprojekt

Az alprojekt célja a bevont résztvevőknek a saját háztartás-gazdaságuk, kertkultúrájuk művelésében történő munkatapasztalat kialakításának elősegítése. A tevékenység irányulhat a háztáji konyhakertek megművelésének elősegítésére, és/vagy családi állattartás, -tenyésztés beindítására.

A „C”-komponensre rendelkezésre álló forrás keretösszeg: 80 000 000 Ft.

A „C”-komponensre legalább 500 000 Ft és legfeljebb 1 200 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

FIGYELEM! A „C”-komponensre támogatás abban az esetben igényelhető, ha a pályázó minimum 10 családot bevon a programba.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a Támogatáskezelő által működtetett EPER felületen keresztül.

Határidő: 2014. április 3.

További információ

A Szociális Földprogram aktuális felhívásaival kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken keresheti az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt:

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Pályázat szociális földprogramok megvalósításának támogatására

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.