Hirdetés

Hirdetés

Pálinkafesztivál másként

Idén tavasszal nem a budai Várban, hanem az Erzsébet téren várja a gyümölcspárlatok kedvelőit a Budapesti Pálinkafesztivál. Május 16. és 19. között az Év pálinkáját is megkóstolhatjuk.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval, és Az Év pálinkájával nyitja meg kapuit a Design Terminál mögötti parkban - közölték a szervezők. A 2013-as Év pálinkája meggyből készül, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be, először szilvából, majd barackból készült el az Év pálinkája.

A fesztivál zsűrijének döntése alapján az idei blendbe Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerültek. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra, ahol az Év pálinkáját először kóstolhatja meg a közönség.

Mint a szervezők emlékeztetnek, a csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát Magyarországon nemesítették, például a fürtös- és a cigánymeggyet. A májusi rendezvényen a magyar gyümölcsből készült párlatok mellett ezúttal a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.

Forrás: MTI
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.