Hirdetés

Hirdetés

Őszre kész a pacsai baromfivágó

Közel másfél milliárd forintos beruházással, termelők összefogásával kezdődött meg baromfifeldolgozó építése a Zala megyei Pacsán.

Az alapkőletételen jelen volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A szaktárca vezetője azt mondta: alapvető gond, hogy a magyar termelők gyakran magányosan vívják küzdelmüket a túlélésért, ezért is mintaértékű, hogy a beruházó Zalai Baromfifeldolgozó Kft. 90 pulyka- és 30 csirketartó vállalkozás összefogásával kezdte el megépíteni a pacsai üzemet.Bedő Tibor, a 270 millió forintos törzstőkével létrehozott beruházó cég ügyvezetője közölte: a mintegy 4 ezer négyzetméteres létesítmény szeptemberre készül el.

A költségekhez 2008-ban 401 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertek, a 300 millió forintos önrész mellett a fennmaradó hányadot banki hitelből finanszírozzák.

Forrás: http://www.kormany.hu./hu/videkfejlesztesi-miniszterium/hirek/oszre-kesz...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.