Hirdetés

Hirdetés

Nemzetközi díjat kapott a magyar Kálha

A 2012-es BraunPrize pályázaton minden idők legnagyobb számú és magas színvonalú pályamunkája érkezett be. Összesen 2399 pályamunka 73 nemzetből és ebből 1850 diák kategóriában és 549 diplomás, szakmabeli kategóriában.

Toronyi Péter és Kálha elnevezésű terve a német BraunPrize nemzetközi verseny döntőjében a Special Mention elismerést kapta diák kategóriában.

Koncepció
Hatékony segítségnyújtás azoknak a szegény embereknek, családoknak, akik úgynevezett favellákban, rozoga épített bádogházakban élnek és problémát jelent számukra a hideg időben az életben maradás.

A Kálha samottos agyagból készül, melynek nagyon jó a hőtartó képessége. A Kálha előállítási költsége 1000-1500 forint, amit Magyarországon és nemzetközi szinten is a helyi fazekas mesterek készítenek el, helyi alapanyagból. Magyarországon az előállításhoz szükséges pályázati pénzt Európai Uniós pályázatokból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pályázza meg. Nemzetközi szinten az UNICEF pályázza meg az ehhez szükséges pályázatokat.

(Forrás: MIE.hu)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.