Hirdetés

Hirdetés

Miskolci Termelői Napok

A Miskolci Termelői Nap minden hónap harmadik vasárnapján kerül megrendezésre Miskolc belvárosában, az Erzsébet téren, délelőtt 10 óra és délután 4 óra között, kifejezetten miskolci és Miskolc környéki helyi termelők és kézművesek közreműködésével. A Miskolci Termelői Nap közösségépítő alkalom és turisztikai esemény egyben, helyi termékek iránti tudatos vásárlók, valamint minőségi termékeket, élelmiszereket keresők biztos célpontjai az ilyen típusú rendezvények.

A Miskolci Termelői Nap kiváló alkalom arra, hogy a helyi és környékbeli termelők megmutassák portékáikat, a kézművesek pedig kínálják termékeket. A kísérőprogramok között szerepelnek játszóházak, kóstolók, bábelőadások, táncházak, tematikus belvárosi séták, és egyéb érdekességek. Minden alkalomra hívunk egy-egy civil szervezetet abban a reményben, hogy tevékenységüket szélesebb körben is be tudják mutatni. Továbbá minden hónap egy-egy téma jegyében zajlik. A havi témához kapcsolódóan érkeznek vendégek (például termelők, civil szervezetek) a szűkebb-tágabb térségünkből.

A Miskolci Termelői Nap miskolci helyi és környékbeli termelők, őstermelők és kézművesek találkozóhelye. A rendezvényre a térségből, vagyis Miskolcról és mintegy 50 kilométeres vonzáskörzetéből várjuk a termelőket. Minőségi termékek, élelmiszerek (de nem feltétlenül biotermékek) bemutatkozására alkalom a program. A termelőkön, kézműveseken kívül vendéglátóegységek ételt-italt – többek között kenyérlángost, lekvárt, szörpöket, gyümölcsös süteményeket, kézműves leveseket – is árusítanak majd a jövőben.

Minden alkalommal meghívottként szerepel egy-egy civil szervezet, amely nemcsak bemutatkozik, hanem játszóház vezetésében vagy árusként, vendéglátóként jelenik meg a rendezvényen. Továbbá alkalmanként egy-egy távolabbi település, amely híres a fenntartható gazdaságáról vagy egyéb vonatkozó tevékenységéről (például Baskó, Hét, Gömörszőlős), szintén meghívottként bemutatkozik a rendezvényen.

A Miskolci Termelői Nap minden hónap harmadik vasárnapján kerül megrendezésre. A harmadik hét azért került kiválasztásra, hogy a rendezvény ne ütközzék egyéb miskolci és környékbeli állandó rendezvények időpontjával.
Minden termelői nap egy-egy téma köré épül. A tematika adja az adott hónap jellegzetességét, amely akár a kínált termékekben, akár más vonatkozásban – pl. játszóházban felhasznált anyagok, díszítések – megjelenik. A tematika kiválasztásánál olyan szempontok kerültek előtérbe, mint a zöldségek, gyümölcsök érési ideje, a naptári év jellegzetességei, az ünnepnapok, neves napok, valamint a népi ünnepkör.

2015-ben termelői napok és tematikák

Dátum

Tematika

júl. 19.

Gyümölcsös finomságok, virágos jókedv

aug. 16.

Házi kenyér, házi tészta, házi kőttes

szept. 20.

Dióverés, almaszüret

okt. 18.

Szőlőlé és málé

nov. 15.

Fényes, mézes sokadalom

dec. 20.

Disznótoros karácsony

A piac üzemeltetője a Miskolc Bolt & Cafe-t üzemeltető MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft., a támogató Miskolc Megyei Jogú Város.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.