Hirdetés

Hirdetés

Megfejtették a titokzatos birkadisznó rejtélyét

Az amerikai LiveScience tudományos portál leleplező cikkben járt a rejtély végére: a neten terjedő fotók és videók, amelyek egy misztikus birkadisznót ábrázolnak, nem Photoshoppal készültek, hanem valódiak. És nem egy mutáns hibridet ábrázolnak, hanem a magyar mangalicát.

„Különös kinézetű, birka-disznó-lényről készült fotók terjedtek el a weben – írta a LiveScience tudományos portál csütörtöki cikkében. – Az állatok nagyon hasonlítanak a birkára, és tipikusan gyapjúszerű bundájuk van, de aki alaposan megfigyeli a fejüket és a pofájukat, kifejezetten sertésszerű jellemzőket fedezhet fel.” A különös lényről készült fotók és videók szélsebesen terjedtek el a neten, és a misztikumra fogékony közönség hosszú ideig értetlenül állt a jelenség előtt. A találgatás, amelyben szerepet kapott a DNS-keveredés és a mutáció réme is, nagyjából egy hete kezdődött, amikor az angliai Essex Tropical Wings (trópusi szárnyak) nevű állatkertjébe három új jövevény érkezett, név szerint Buddy, Margot és Porsche.

Az állatkert oktatási koordinátora, Denise Cox szerint a látogatók első látásra birkának nézték az új állatokat, és ezt a BBC helyszíni hangfelvétellel is bizonyította. Az alábbi állatkerti beszélgetés egy nő és egy férfi között zajlik, nagyjából egy Ionesco-dráma dialógusának megfelelően:

  • Nő: Soha életemben nem láttam ilyet. Először azt hittük, birka. Aztán azt hittük, disznó, és most már nem is tudjuk, ugye?
  • Férfi: Lehetne belőle készíteni egy jó kis gyapjúpulóvert?
  • Nő: Ez a legkülönösebb dolog, amit valaha láttam. Tényleg az.
  • Férfi: Én meg soha nem láttam még göndört, gyapjas fülű disznót. (...) Vajon azt mondja, hogy röf-röf?
  • Nő: És szőrös kolbász lesz belőle?

Az eseményről beszámoló amerikai Fox Newsnak még az essexi utca emberét is sikerült alulmúlnia: a csodalényről szóló riportjában a csatorna reggeli műsorának két műsorvezetője egyszerre álmélkodik a jelenségen. A misztikumot csak fokozza, hogy a műsorvezetők úgy mutatják be az élőlényt, mintha tényleg mutáns szörny lenne. „Az állat nem más, mint az úgynevezett birkadisznó” – árulják el a titkot, miután hosszasan csodálják a furcsa állatot.

Bővebben a cikkről és a leleplezett birkadisznóról az index.hu-n olvashatsz.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.