Hirdetés

Hirdetés

Környezettudatos Vidékjáró: földön, vízen, levegőben

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu

Többek között nemzeti parkok, falusi vendéglátók, ökogazdaságok, civil szerveződések is csatlakoztak a Vidékjáró sorozat következő tematikus napjához.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által életre hívott és az együttműködő civil szervezetek és stratégiai partnerek koordinálásával idén tavasszal kezdődött Vidékjáró rendezvénysorozat következő tematikus napjára 2013. július 27-28-án kerül sor: „A természet lágy ölén” elnevezésű környezettudatos napok központi rendezvénye a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum lesz, ám a csatlakozó nemzeti parkok, falusi vendéglátók, ökoporták, civil szervezetek az ország szinte minden részén szerveznek a természetvédelem, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés népszerűsítésén alapuló programokat.

Az alábbi összeállításban a nemzeti parkoknak a Vidékjáró környezettudatos napi programjához kapcsolódó kínálatát ismerhetjük meg.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Gyalogtúrák, fotókiállítás, 3D-s barlangi fotók vetítése, játékos feladatok, öko- és geoturisztikai kínáló várja a látogatókat Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Aggteleki Nemzeti Park
Jósvafőn, a Nyárközepe Játszóházban előadások, felszíni túrák, játékos természetismereti vetélkedők, kézműves foglalkozások szerepelnek a kínálatban..

Hortobágyi Nemzeti Park
Mesél a múlt elnevezéssel gyalogtúrát szerveznek a Sóúton a Meggyes Csárdához – a sószállítók és pásztorok nyomában. A résztvevők a közel 200 éves épület belsejét is megtekinthetik.

Duna-Dráva Nemzeti Park
A „Gólyák nyomában Béda-Karapancsán” elnevezésű program a Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa tájegységére, a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeire invitálja az érdeklődőket. A résztvevők kenutúrát tehetnek a Duna hullámterén található varázslatos Külső-Béda mellékágon, majd a Kölkeden a Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetés keretében ismerhetik meg e gyönyörű madarak életét.

Duna-Ipoly Nemzeti Park
Madárgyűrűzést szerveznek az Anikó-forrásnál és a Dinnyési-fertőn, melynek keretében lehetőség nyílik az erdő madaraival történő közeli ismerkedésre. A helyszín:Gárdony-Dinnyés.

Bükki Nemzeti Park
Lápok világnapja – hirdeti a program. Bemutatkozik a Siroki Nyírjes-tó Természetvédelmi Terület, s a lápok világnapja alkalmából a résztvevők természetvédelmi szakvezetésben vehetnek részt a Sirok határában található védett tőzegmohaláp mentén.

Kiskunsági Nemzeti Park
Kecskeméten interaktív kiállításra várják az érdeklődőket, ahol a Kiskunság jellegzetes élőhelyeivel, növényeivel és állataival ismerkedhetnek a „kíváncsiskodók”.

Fertő-Hanság Nemzeti Park
Kenutúrán ismerkedhetnek a vendégek a Fertő zegzugos csatornáinak és a nádasba záródott belső tavainak élővilágával. Az indulás Balf és Fertőrákos között, a Csárda-csatorna parkolójában lesz.

Duna-Dráva Nemzeti Park
Szakvezető kalauzolásával, Bajáról indulva kenutúrán vehetnek rész a vállalkozó kedvűek a Vén-Dunán, mely alig több mint száz évvel ezelőtt a Duna főága volt.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.