Hirdetés

Hirdetés

Kolbász töltés Galgahévízen

A múlt hét végén rámhárult a feladat, hogy a hétvégi ökofalusi rendezvényhez és a MOM biopiachoz szükséges húsmennyiség miatt bonyolítsam le a disznóvágást, feldolgozást.

Gyerekkoromat leszámítva ez az első disznóvágás, amikor nem ittam pálinkát, se semmit, mivel nagyon oda kellett figyelni, rohangálni ide-oda.

A hétvégi Ökofalusi rendezvényhz 5-6 kg lapockára volt szükségem a gulyáshoz, a hotelbe pedig szintén pár kiló combra, karajra a sültekhez. A nemesebb részeket, mint tarja, szűz, kivettük, de a többiből kolbász készült. Felkockáztuk, bekevertük a fűszerekkel, majd hagytuk pihenni, hadd érjenek össze az ízek.

A kolbásztöltéshez nem a régi belet használtuk, hanem a partnerünk, a BöllérShop által küldött kis vödrös belet, ami jól tartott, nem szakadt szét, mint sok, olcsó bél szokott. 

A folyamat látható a képeken, a végtermék, azaz a kolbász pedig megvásárolható a Galgafarm standján a szombati MOM és Hidegkúti bio piacon. Várunk mindenkit szeretettel.

Köszönjük a BöllérShopnak a termékmintát!

Rönky Balázs

Képek a töltésről

BöllérShop

Böllérshop

BöllérShop

BöllérShop

BöllérShop

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.