Hirdetés

Hirdetés

Kibővült az iskolaalma program

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreadta a 2012/2013-as tanévre szóló iskolagyümölcs programot vezénylő, a közoktatási intézményekbe a jóváhagyott megállapodások alapján a tanév során szállítható termékek és termékmennyiségek listáját.

A mostani tanévben a Vidékfejlesztési Minisztérium könnyítette az iskolagyümölcs program feltételeit. A közoktatási intézmények a jövőben hatékonyabban és egyszerűbben igényelhetik a termékeket, illetve a szállítók és a hatóságok adminisztrációja is jelentősen csökken.

A VM szándéka a program fenntartásával továbbra is az, hogy az általános iskolás (1-4. évfolyamos) gyermekek friss zöldséghez és gyümölcshöz jussanak, és megkedveljék ezeket az egészséges termékeket. A korábbi program csak az almát támogatta, ez évtől más friss zöldség, gyümölcs – körte, meggy, cseresznye, kajszi, őszibarack, nektarin, szilva, piros és fekete ribiszke, málna, szeder, földieper, csemegeszőlő, sárgadinnye, görögdinnye, dió és mandula héj nélkül, sárgarépa, zeller, hónapos retek, cékla, uborka, paradicsom, paprika, fejes saláta, karfiol, brokkoli, karalábé, zöldborsó is részt vesz a programban, illetve 100%-os gyümölcslevet is kaphatnak.

A programhoz nyújtott támogatás feltétele, hogy a jogszabályban rögzített előírások alapján kössék meg az iskolák és a szállítók a megállapodásokat. A támogatás mértéke legfeljebb tanulónkénti heti bruttó 200 forint. A forrás a termék árán felül tartalmazza a szükséges tárolási, csomagolási és logisztikai költségeket. (munkatársunktól)

Szerző: tradeeditor

forrás: http://www.trademagazin.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.