Hirdetés

Hirdetés

Kétszáz éhező gyerek kap adományt szerdán Pécsett

Mintegy kétszáz rászoruló család kap élelmiszeradományt Pécsett a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a METRO, a PEAC kosárlabda csapat, valamint a pécsi önkormányzat összefogásának köszönhetően.

Mint a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) közleményében írja, Magyarországon súlyos szegénységben élő 18 év alattiak aránya a 2008. évi 21,5 százalékról 2010-re 28,8 százalékra nőtt.

Ezeknek a gyerekeknek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek időszaka, amikor az ingyenes étkeztetés nem áll rendelkezésükre.

A GYEA és a rendezvény fő támogatója, a METRO évek óta ezért rendezi meg negyedik éve az „Adj, hogy ehessenek!" figyelemfelkeltő kampányát. A rendezvénysorozat szerdán Pécsre látogat, városunkban dr. Páva Zsolt polgámester és a METRO képviselője mellett a PEAC női kosárlabdázói is adománygyűjtésre kérik a pécsieket.

Az adományokat délután egy órától várják a Széchenyi téren. A csomagokat két óra körül osztják ki a rászoruló családoknak. 

Forrás: http://www.pecsiujsag.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.