Nem kell dagasztani és keleszteni. Nálunk nagy kedvenc, elég sokszor készítem. A magam sütött kenyér sosem szárad ránk. Különféle olajos magvakkal, fűszerekkel még feldobni és ellenállhatatlan.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a lenmagot, összekeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefirt. Az ujjainkkal karomszerűen kidolgozzuk a tésztát. Nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani! A jó tészta puha, de nem ragacsos. Ha kész, cipót formázunk belőle, meghintjük a tetejét liszttel, kereszt alakban bemetsszük a tetejét egy éles késsel, tepsire tesszük és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje.
A szódás kenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán szól, még 3–5 percig süssük.
Forrás: http://egyszerugyorsreceptek.com/ir-szodas-kenyer/
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
1 év 43 hét
3 év 4 nap
3 év 1 hét
7 év 13 hét
7 év 46 hét
8 év 3 hét
8 év 3 hét
5 év 9 hét
8 év 6 hét
8 év 12 hét