Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
Gazpacho
Elkészítés: Az olaj és a víz kivételével a hozzávalókat durvára összevágjuk és hűtőszekrényben, légmentes edényben együtt tároljuk legalább egy éjszakán át. A következő napon ezeket pürésítjük. Alacsony fordulatszámot állítsunk be a turmixgépen. A krémes állag eléréséig fokozatosan adagoljuk az olajat, majd a vizet a keverékhez. Díszíthetjük apróra vágott paprikával, uborkával, főtt tojással, pirított kenyérkockával, petrezselyemlevéllel, újhagymával. Idő hiányában készíthetjük frissen: nyersebb, ropogósabb változatot kapunk. Ekkor a szikkasztott kenyeret két evőkanálnyi zsemlemorzsával helyettesítjük. Hűtve, langyosan fogyasztjuk.
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg érett paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 nagyobb, édesebb hagyma (1 csokor újhagyma), 2 db színes paprika, 2 gerezd fokhagyma, 100 g kiszárított kenyér, 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 1 deciliter almaecet, 8 deciliter víz, só, borsikafű
A cikk itt folytatódik további receptekkel: http://tudatosvasarlo.hu
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
18 hét 5 nap
2 év 12 hét
3 év 21 hét
3 év 22 hét
7 év 34 hét
8 év 15 hét
8 év 24 hét
8 év 24 hét
5 év 30 hét
8 év 27 hét