Hirdetés

Hirdetés

Idényreceptek júniustól augusztusig

Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből:  gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.

Gazpacho

Elkészítés: Az olaj és a víz kivételével a hozzávalókat durvára összevágjuk és hűtőszekrényben, légmentes edényben együtt tároljuk legalább egy éjszakán át. A következő napon ezeket pürésítjük. Alacsony fordulatszámot állítsunk be a turmixgépen. A krémes állag eléréséig fokozatosan adagoljuk az olajat, majd a vizet a keverékhez. Díszíthetjük apróra vágott paprikával, uborkával, főtt tojással, pirított kenyérkockával, petrezselyemlevéllel, újhagymával. Idő hiányában készíthetjük frissen: nyersebb, ropogósabb változatot kapunk. Ekkor a szikkasztott kenyeret két evőkanálnyi zsemlemorzsával helyettesítjük. Hűtve, langyosan fogyasztjuk.

Hozzávalók 6 személyre: 1 kg érett paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 nagyobb, édesebb hagyma (1 csokor újhagyma), 2 db színes paprika, 2 gerezd fokhagyma, 100 g kiszárított kenyér, 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 1 deciliter almaecet, 8 deciliter víz, só, borsikafű

A cikk itt folytatódik további receptekkel: http://tudatosvasarlo.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.