Hirdetés

Hirdetés

Húsmentes Hétfő - Tárkonyos sültcékla kecskesajttal

Forrás: http://100fok.postr.hu

Előző cikkünben mindent leírtunk a cékláról: előnyös hatásairól, felhasználásáról (sütibe, chipsnek, stb.), különböző fajtáiról. Most pedig egy szezonális, gyors, hétköznap is könnyen elkészíthető receptet hozott nektek Maki. Egy meleg sültcékla salátát - pont ilyen hideg napokra.

Előételként, salátaként, köretként, és főételként is megállja a helyét. És variálhatjuk is: megszórhatjuk pirított magvakkal (pl. tökmaggal, dióval), a tárkony helyett kipróbálhatjuk friss korianderrel, kombinálhatjuk friss gyümölcsökkel (almával, naranccsal vagy gránátalmával) is.

Céklasaláta tárkonnyal és kecskesajttal

Hozzávalók:
- 4-6 közepes cékla, megmosva
- olívaolaj
- friss tárkonylevelek
- 1 kis tömb érlelt kecskesajt, felszeletelve (ha nincs, friss sajtot is morzsolhatunk rá)
- só és bors
- vörösborecet

Dörzsöljük be a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal. Csomagoljuk őket alufóliába és süssük a sütőben 180 fokon, amíg megpuhulnak. Húzzuk le a héjukat és vágjuk a céklákat kb. fél centiméter vastag szeletekre, valamint a végeit közepes kockákra. Fűszerezzük a céklakockákat és szeleteket, majd locsoljuk meg az ecettel és a durvára vágott tárkonnyal. Tálaljuk szeletekre vágott, vagy morzsolt kecskesajttal.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.