Hirdetés

Hirdetés

Házak, melyek teljes szabadságot adnak – nincs rezsiszámla és palackos víz sem

Forrás: http://www.almaimotthona.hu

Mi is az az Eartship?


Az Eartship egyszerűen megfogalmazva egy önfenntartó építmény. Megújuló forrásokból nyeri az energiát és újrahasznosítja az utolsó csepp vizet is. Egy jól megtervezett Earthship egy feltöltéssel 30-40 évig kiszolgál egy családot. Mindemellett olyan szemétből épülnek, amik igen lassan bomlanak el, mint például a gumiabroncs, üveghulladék, vagy sörös doboz.

Eartship

A drágább része az energiatermelő szerkezetek, de ezeket egyszeri beruházás után 1-2 generáción keresztül lehet használni, így maximálisan megtérül a befektetés.
A házat tekinthetjük egy hajónak is, aminek akár földön, akár vízen helyt kell állnia. Az építész, Mike Reynolds ugyanis úgy tervezte ezeket a házakat, hogy a sivatagban és az északi-sarkon is egyaránt 22 Celsius fok legyen a lakás hőmérséklete és minden körülmények között vizet tud gyűjteni.

Honnan nyerik az ivóvizet ezek a házak?


Az ilyen házak a párát és esővizet gyűjtik össze, amelyet aztán egy speciális szűrő segítségével megtisztítanak a baktériumoktól, így máris kész az ivóvíz. A már használt vizet szintén megtisztítják és például vécé öblítésre használják. Majd ezután a víz egy betontartályba kerül, mint szennyvíz. Ám itt még mindig nincs vége a történetnek, ugyanis ebben a szennyvízben a meleg hatására öntisztuló folyamatok indulnak el, így a kert öntözésére is fel tudják még használni! Lenyűgöző, ugye? :)


Mit esznek azok, akik ebben a házban élnek?


Szó volt róla, hogy aki ilyen házban él, annak többé nincs szüksége rá, hogy dolgozzon – de természetesen megteheti. Ezekhez a házakhoz egy vagy két üvegház is tartozik, hogy minden évszakban és éghajlaton legyen mindenféle gyümölcs és zöldség termés. Emellett még beépíthető halastó vagy tyúkketrec is megtalálható a házak mellett, így a hús is biztosítva van.

Eartship

Ezek a házak nem csak rezsimentes életet biztosítanak Nekünk, de felhívják az emberiség figyelmét arra is, hogy milyen fontos figyelni környezetünkre. Ha lehet ilyen olcsón is építkezni, miért lakjunk villákban és fizessünk rezsit…?

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.