Hirdetés

Hirdetés

Hagyományőrző falusi disznótor

A KOROKNAI PORTA a nyári szezonon túl is maradandó élményekkel várja kedves vendégeit.

Hagyományőrző falusi disznótorunkat cégeknek, baráti társaságoknak ajánljuk.Disznótoros ajánlatunk a téli hónapokban: (3 nap, 2 éjszaka, 5 étkezés)

Péntek: Érkezéskor kenyérlángost sütünk kemencében, megismerkedünk a portával és a szálláshelyünkkel. Lehetőség van lovaglásra is.

Szombat: Szombat hajnalban egy kis melegedéssel és bátorságnöveléssel kezdünk, melynek elengedhetetlen kelléke a boros tea és a fogópálinka. Miután mindenki felbátorodott, megkezdődhet a kiszemelt állat feldolgozása, a perzseléstől a tepertőkészítésig. Lehetőség van önkéntes részvételre is! A nagy munka közben néha megállunk enni-inni. Reggelire friss hagymásvért és tojásrántottát falatozunk, melyet a méltán híres bárándi házi kenyérrel kísérünk. Ebéd előtt az asztalnál ismét egy kis pálinkával fokozzuk a társaság hangulatát, a déli lakoma pedig mi más lenne, mint orjaleves és toroskáposzta? Miután mindenki jól telepakolta a pocakját, a gyerekeket meginvitáljuk egy kis csuhéfonásra, a felnőtteket pedig citerazene mulattatja. Hogy a hangulat cseppet se hagyjon alább, szekerezni indulunk a faluba, közben pedig énekléssel riogatjuk a település lakóit. Uzsonnára kemencében frissen sült pecsenyét eszünk, a vacsorát pedig az illatos, fűszeres hurka és kolbász nyújtja. Estére tele jókedvvel, mégis kellemesen elfáradva összeülünk és átbeszéljük az aznapi élményeket...

Vasárnap: Az előző nap sütött tepertőt és egyéb disznóságokat fogyasztjuk reggeli gyanánt... Evés-ivás, egy kis téli szórakozás! Legyen a vendégünk, disznótorozzon velünk!

Forrás: www.koroknaiporta.hu

CsatolmányMéret
malac.gif25.56 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.