Hirdetés

Hirdetés

Gyüttment Fesztivál - egy fesztivál a "városi parasztoknak"

Gyüttment fesztivál
Az esemény rövid leírása:

A "Gyüttmentek találkozója" a vidéken letelepedni vágyó városi fiatalok, családok és a már vidékre költözött ex-városlakók és vidéki közösségek számára életre hívott esemény. Célunk, hogy a vidékre tartó fiatalok, tapasztalatokkal bíró közösségekkel és már vidéken élő gyüttmentekkel személyes közelségbe kerüljenek egy jó hangulatú, kulturális, zenei, gasztronómiai programok keretein belül, egy csodálatos nógrádi helyen. A Gyüttment Fesztiválon számos előadás, kerekasztal beszélgetés mellett esténként filmvetítések, koncertek színesítik a jelenlegi és leendő gyüttmentek nyár végi teliholdas találkozóját augusztus 27-30 között Csobánkapusztán! Fellép a Korai akusztik, és az Óperenczia zenekar! 

HelyszínNógrád, Csobánkapuszta

IdőpontAugusztus 27-30.

Részletes program:

http://tinyurl.com/p68nvc8

 

Kiket várunk?
Ilyen városi parasztokat, akik nem esznek margarint, szanaszét tartják a disznóikat és nem adnak nekik tápot. Akik szétszórják a szalmát a zöldségeik között és komposztnak hívott szemétdombot halmoznak az udvar végébe. Rövidnadrágban és papucsban indulnak permetezni, nem mossák a gyümölcsöt és nem hámozzák a répát.
Akiknek rendes áram nem is jó, csak a napsütésből kinyert; akik a gázt már be se kötik, és kútvízben fürdenek. Akik tudják, mi a komposztbudi.
Akik könyvekkel a hónuk alatt indultak az új életnek a hatodikról, nem vittek TV-t és nem hiszik, hogy a földből manapság már nem lehet megélni.
Akik önként mondtak le a munkaszüneti napokról és a fizetett szabadságról.
Akik szappantól a kemencéig mindent csinálnak, karikással hasítják az atommagot – és azokat, akik mindezt megtanulnák!

Belépők:

  • Lehetőséged van a belépőt terményben rendezni, csak jelezd legkésőbb aug. 20-ig a gyuttmentfesztival@gmail.com-ra, hogy pontosan mit hozol a közösségi konyhára. 
  • A felnőtt teljes áru, négynapos támogató jegy 9000 Ft, míg a napijegy 3000 Ft.
  • Diákigazolvánnyal, nyugdíjasként, kerékpárral ennek a fele csupán. Lóháton érkezőknek ingyenes.
  • 18 éves kor alatt ingyenes. A családok gyermekenként 1000 Ft kedvezményt kapnak!
  • Ha valamilyen okból kifolyólag rászorulónak érzed magad, kérlek érveld meg egy levélben és segíteni fogunk, hogy Te is jelen lehess! Ha nincs pénzed, de tevőlegesen hozzátennél az eseményhez, jelentkezz önkéntesnek! Augusztus 20-ig küldj egy email-t erről kérlek!

További információ:

  •   1 és 4 oldalas szövegek a csatolmányban
  •    Eseményünk Facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/1436945089960122/ 

Szervező: Gyüttment fesztivál, a Fiatalok a Magyar vidékért alapítvány szervezésében 2015.08.27.-30, Nógrád, Csobánkapuszta.

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.