Az állaga már olyan, mint egy hagyományos csokié, az ízén azonban még dolgozni kell.
A brit Warwick Egyetem kutatói kifejlesztettek egy speciális összetételű csokoládét, melyben akakaóvajat és a tejzsírt alma, narancs és vörös áfonya levének cseppjeivel helyettesítik. Ennek következtében a csoki zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos csokoládéké.
„Mindenki szereti a csokoládét, ugyanakkor tudjuk, hogy sajnos a legtöbb csoki magas zsírtartalmú. Ugyanakkor pontosan ez a zsír biztosítja azt a kényeztető érzést, amit az emberek várnak a csokoládétól” – magyarázta dr. Stefan Bon vezető kutató egy sajtónyilatkozatában.
A kutatók célja az volt, hogy a zsírt úgy tudják kiváltani, hogy az édesség megőrizze az állagát, ami állításuk szerint sikerült is: a zsírszegény csoki e tekintetben nem különbözik a szokványos csokoládéktól, az íze viszont kissé gyümölcsös. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy ezt a problémát is kiiktassák.
Dr. Bon és kollégái abban bíznak, hogy az általuk kifejlesztett technológia idővel elterjed, ésegészségesebb édességek készülhetnek majd.
forrás: http://www.nlcafe.hu
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
19 hét 1 nap
2 év 12 hét
3 év 22 hét
3 év 23 hét
7 év 34 hét
8 év 16 hét
8 év 25 hét
8 év 24 hét
5 év 31 hét
8 év 28 hét