Egy nagy tálban morzsoljuk össze a lisztet az élesztővel, majd adjuk hozzá a sót, apránként a vizet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Gyúrjuk össze laza tésztává. Egy nagyobb cipót formázzunk belőle, és kilisztezett tálban meleg helyen pihentessük, kb. 1 óra alatt duplájára fog kelni.
A tésztát átgyúrjuk, majd tenyerünket enyhén megolajozzuk, és diónyi golyókat gyúrunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, mindegyiknek a közepébe ujjunkkal kis mélyedést formálunk, a választott tölteléket nyomjuk a mélyedésbe. Szobahőmérsékleten hagyjuk tovább kelni kb. 15 percig.
Kevés olívaolajjal megkenjük a tetejüket, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a vendégváró falatkákat.
forrás: http://www.mindmegette.hu/
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
42 hét 6 nap
2 év 36 hét
3 év 45 hét
3 év 47 hét
8 év 6 hét
8 év 39 hét
8 év 48 hét
8 év 48 hét
6 év 2 hét
8 év 51 hét