Forrás: http://alacarte-kulinaria.blogspot.it
Nem mondom, hogy ez a legszebb étel, amit eddig készítettem, de az egyik legfinomabbak közé sorolnám. Én, aki alapvetően nem szeretem a karfiolt előszeretettel készítem sütve, amióta az egyik külföldi blogon megláttam. A legtöbben főzve készítik vagy rántva, én ezekben a formákban kevésbé kedvelem, de ez a sült változat ilyenkor ősszel heti szinten előkerülhetne.
Az egész recept végtelen egyszerű: fűszereket (én római köményt, chiliport, reszelt gyömbért tettem bele) összekeverünk sóval, olajjal majd jól bedörzsöljük vele a karfiol felületét, lehetőleg a pici réseken át jusson egy kevés a belsejébe is, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 40-60 perc alatt, a zöldség méretétől függően. Én úgy szeretem, ha már megpirult, de a közepe még roppanós.Enyhén sós, fűszerezett joghurttal, tejföllel vagy akár ezek nélkül tálaljuk.
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
32 hét 1 nap
2 év 25 hét
3 év 34 hét
3 év 36 hét
7 év 47 hét
8 év 28 hét
8 év 37 hét
8 év 37 hét
5 év 44 hét
8 év 41 hét