Hirdetés

Hirdetés

Fazekas Sándor: kétszeres agrár-foglalkoztatottság, erősödő gazdabizalom

Egy év alatt megkétszereződött a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma a tavaly nyáron bevezetett egyszerűsített foglakoztatási szabályok nyomán – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Szerinte az új hazai agrárpolitikával sikerült erősíteni a gazdálkodók bizalmát.

A mezőgazdaság jelentős szerepet tölt be a foglakoztatásban – állapította meg a miniszter. A Vidékfejlesztési Minisztérium statisztikái szerint a tavaly nyáron életbe lépett, új egyszerűsített foglalkoztatási szabályoknak köszönhetően egy év alatt duplájára bővült az e körben foglalkoztatottak száma. Míg például tavalyelőtt júliusban 254 ezer idénymunkást jelentettek be a mezőgazdasági és idegenforgalmi vállalkozások, addig a múlt évben ennek mintegy a kétszeresét, 512 ezret. Az új agrárpolitika alapköveinek 2010-es letételekor fontos célkitűzés volt erősíteni a magyar gazdák bizalmát abban, hogy érdemes évtizedekre előre tervezni, azaz beruházni, fejleszteni, gépeket vásárolni, illetve birtokaikat megtartani – mondta az AGROmachExpo elnevezésű kiállításon a miniszter.

Forrás: http://www.agromonitor.hu/index.php/mezo/35-mezo/6267-fazekas-sandor-ket...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.