Hirdetés

Hirdetés

Eltakarítja a romlott húst a tigris

Gyakori hír, hogy tonnaszám lefoglalja és megsemmisítteti a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal az illegálisan vagy szabálytalanul előállított élelmiszereket. Holott az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékeket ingyen és szívesen elfogyasztanák az állatkertek lakói.

Fotó: Shutterstock

Ez volt az ürügye egy közelmúltban kötött együttműködési megállapodásnak a NAV Észak-magyarországi Regio¬nális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, a Miskolci Városgazda Kht. és a Miskolci Állatkert (Vadaspark) vezetői között. Hiszen az ellenőrök sokszor bukkannak olyan termékekre Szabó Zsolt pénzügyőr főigazgató szerint, melyek az emberre veszélyesek, ezért megsemmisítendők – ám ha úgy vesszük, likvidálás az is, ha tigris eszi meg jóízűen, és kutyabaja tőle. Sőt így hasznosítja az élelmiszer-hulladékot, megspórolja az égetőkemencék energiáját és tágítja a miskolci vadaspark eléggé szűkre szabott kosztkeretét. Szélyes Domokos, a Miskolci Városgazda Kht. ügyvezető igazgatója is úgy vélte: a megállapodással mindenki nyer, mivel az állatok takarmányozása drága, etetésükhöz minden segítség jól jön, s a hatóságok is megspórolhatják a megsemmisítés költségeit.

A megállapodás másik része viszont éppen az ellenkezője a lefoglalt hús feletetésének. Vámosok az ellenőrzéseikkor néha élő és egzotikus állatokat is találnak, melyeket el kell helyezniük. Az egyezség szerint ezután a miskolci vadaspark is bizonyíthatja, hogy kiválóan alkalmas a befogadásukra.

forrás: http://www.szabadfold.hu

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.