Hirdetés

Hirdetés

Első Pesti Sajtpiac

Első Pesti Sajtpiac

Hiánypótló, hagyományteremtő rendezvényt szervezünk Első Pesti Sajtpiac elnevezéssel, amely kifejezetten a magyar kézműves sajtkészítők termékeinek szeretne megfelelő  megjelenési felületet biztosítani.

A kiváló minőségi termékek megjelenésére biztosíték a KKASE, a sajtkészítők egyesülete, amely szervezettel közösen szervezzük az eseményt.

A rendezvény piac jellegén túl kultúrát is közvetít, minden alkalommal előadásokkal, élő zenével, és más, magas színvonalú programokkal is várjuk a látogatókat.

Helyszínül kifejezetten zárt, fedett területet kerestünk a belváros szívében, minél közelebb a turisták által látogatott fővárosi látványosságokhoz.

Fontos szempont volt a rendszeresség, hogy minden héten ugyanaznap, ugyanott, ugyanabban az időpontban legyen megtartva.

Így találtunk rá a Polgári Mulatóra, amely méretében, arculatában, és elhelyezkedésében is ideális helyszín, könnyen megközelíthető, télen-nyáron egyaránt alkalmas terület a piac megtartására.

A kulturális programtervünk a következő:

  • minden alkalommal felkérünk egy sajtkészítőt, hogy tartson előadást mesterségéből, mutassa be az üzemét, sajtjait.
  • A piac ideje alatt neves zenészek segítségével hiteles magyar népzene szól.
  • Havi egy alkalommal tematikussá válik a piac egy része, ekkor egy-egy sajtfajta köré szerveződnek a programok, bemutatjuk kialakulását, elkészítési módját, felhasználási területeit, stb.
  • a sajthoz szorosan kapcsolódik a borkultúra is, így ebben a témában rendszeresen szervezünk borkóstolókat, teret engedünk egy-egy borászat bemutatkozásának is.

Szeretnénk, ha a Magyarországra látogató turistákat szervező cégek, utazási irodák felvennék programjaik közé a sajtpiac felkeresését.

Távlati terveink között szerepel egy Első Budai Sajtpiac megszervezése is, amely az Első Pesti Sajtpiac mintájára jönne létre.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.