Forrás: http://culinaricum.blogspot.hu
A helyzet úgy hozta, hogy mára kezdünk kiábrándulni a csirke mell részéből. Főként a filé, hihetetlenül gyorsan kiszárad, viszonylag semleges ízzel bír, ellentétben a combokkal. Ez utóbbiban még sosem csalódtunk! Akár rántva, sütve, párolva is elkészíthető, tölthető, szaftos, jóízű hús.
Recept:
6 db felső csirkecomb,
4 db zsemlye, 1 egész tojás,
1 pohár tej,
kis fej vöröshagyma,
kis csokor petrezselyem,
só, bors, egész fej fokhagyma,
15 dkg vaj, kevés olívaolaj.
3 szál sárgarépa,
3 szál fehérrépa.
Készítés:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, nedvességet leitatjuk a húsról. A zsemléket tejbe beáztatjuk, a vöröshagymát apróra összevágjuk, megdinszteljük, ha kész hagyjuk kihűlni. Egy csokor petrezselymet összevágunk, a zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a hagymákat, a tojást, sót és borsot, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, kis zsemlemorzsával meg lehet hinteni.
A kerámia tálat kivajazzuk, a zöldségeket felaprítjuk, ide halmozzuk és hozzálátunk a csirkecombok megtöltéséhez. Az összeállított tölteléket kézzel egyenletesen a csirkék bőre alá nyomkodjuk, hogy szépen megdagadjanak. A tálba, közvetlenül a zöldségágyra helyezzük, tetejüket még vajjal megkenjük, és sok fokhagymát elosztunk a közökben. Ha maradt a töltelékből, azt is beletehetjük a csirkék közé. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, előmelegített sütőben, közepes lángon, egy óra alatt pirosra sütjük.
Csatolmány | Méret |
---|---|
leves.jpg | 231.5 KB |
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
19 hét 2 nap
2 év 12 hét
3 év 22 hét
3 év 23 hét
7 év 34 hét
8 év 16 hét
8 év 25 hét
8 év 24 hét
5 év 31 hét
8 év 28 hét